Şanlıurfa'da, baş ağrısı ve tansiyon şikayeti ile hastaneye başvuran ve 3 hastane dolaştıktan sonra bir şeyi olmadığı gerekçesiyle evine gönderildiği iddia edilen 24 yaşındaki Amşe Altun, bir gün sonra yaşamını yitirdi. Yakınları, genç kadının doktor ihmalinden öldüğünü iddia ederken, hastane yetkilileri konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Hilvan İlçesinin Eğerkıran Köyü'nde yaşayan ve 6 yıldır Hepatit B hastası olan 2 çocuk annesi Amşe Altun, perşembe günü şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi ve yüksek tansiyon şikayeti ile Hilvan Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada muayenesi yapılan kadına serum bağlandı ve ileri tetkik için Şanlıurfa'ya sevk edildi. Bunun üzerine Amşe Altun, eşi Abdullah Altun tarafından otomobille Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne getirildi. İddiaya göre burada boş yatak olmadığı gerekçesiyle Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji bölümüne alınan kadın, burada Doktor A.G. tarafından muayene edildi. Ağrıları ve vücudunda şişmeler saptanan kadının bu durumu alerjik ilaç reaksiyonu olarak değerlendirilerek evine gönderildi.

GECE FENALAŞTI, BİR GÜN SONRA ÖLDÜ
Yeniden köyüne dönen Amşe Altun, gece geç saatlerde fenalaşınca otomobille Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesine alınan kadın, dün öğleden sonra yaşamını yitirdi.

35 yaşındaki Abdullah Altun, eşinin doktor ihmalinden öldüğünü iddia etti. Baş ağrısı ve tansiyon şikayeti ile başvurdukları hastaneden eşinin bir şeyi olmadığı gerekçesiyle taburcu edildiğini iddia eden Altun, "Eşimde sarılık hastalığı vardı. Eşimi hastaneye getirdiğimde doktorlar, her şeyin gayet normal olduğunu söyledi. Bunun üzerine eve götürdük. Onu muayene eden doktorun büyük ihmali var. Doktor, hastamızın birşeyi olmadığını ve abarttığını söyleyerek eve gönderdi ama bir gün sonra eşim vefat etti. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağım ve doktor hakkında gerekli yerlere şikayette bulunacağım" dedi.

Abdullah Altun ölüm haberini alarak hastane morguna akın eden yakınları ile birlikte teslim aldığı eşinin cenazesini köy mezarlığına defnetti.

BAŞHEKİM: KONUYU ARAŞTIRIYORUZ
İhmal ile suçlanan doktorun açıklama yapmadığı konuyla ilgili gazetecilerin telefonla ulaştığı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Abdülkadir Yetişgin, kendilerine şikayet ulaşmadığını belirterek, "İddialara ilişkin idari anlamda inceleme başlattık" diye konuştu. (

DHA)