Yoğun gündem ve türban tartışmalarıyla giderek gerginleşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a sürpriz teşhis ABD Başkanı Bush"un 12 yıldır danışmanlığını yapan doktorundan geldi. Erdoğan"ın "öfke bir hitabet sanatıdır" sözlerine rağmen, asabiyetin karaciğeri ve kalbi yorduğunu belirten LifeTime"ın Medikal Direktörü Dr. Brozas G. Minshew, bu tehlikeli gidişatın durdurulması gerektiğini ifade etti.

Birçok politikacı gibi Erdoğan"ın da uykusuz geçen geceler, uzun seyahatler, yorgunlukla biten toplantılara katıldığı için vücudunu ve zihninin yıpranıyor olduğunu belirten Dr. Minshew, “Düzenli uyku ve enginar - devedikeni karışımı takviyesi sinirlerini rahatlatır” diye konuştu. ABD"de 1997 yılında "Yılın Doktoru" ödülünü alan Dr. Minshew"in daha kaliteli ve sakin bir hayat için Başbakan Erdoğan"a günlük reçete önerisi şöyle: Enginar-deve-dikeni karışımı; balık yağı; multivitaminler; laksatif düzenleyici.

Politikacıların beynini bunlar geliştirebilir

YETERSİZ de olsa yapılabilecek bazı şeyler olduğunu belirten Dr. Minshew, önerilerini şöyle sıraladı:

Beyni geliştirmek ve yoğun stres karşısında felç gibi risklere karşı korumak için günde 5 bin miligramlık B12 vitamini.

Asabiyetin karaciğeri yormasına karşı enginar ve devedikeni karışımı.

Zinde bir beyin için akıllı yağlar Omega 3 ve DHA"yı içinde barındıran balık yağları.

Tüm vitaminleri içinde barındıran multivitamin.

Yoğun stresle başa çıkıp hücrelerin ölmelerini engelleyebilmek için antioksidanlar.

Düzensiz beslenme sebebiyle bel bölgesindeki yağlanmayı önleyen ve metabolizmayı hızlandıran ayçiçeğiyağı ve yeşil çay karışımı.

"Tansiyon dengeleyici verdim, az kullandı"

ABD Başkanı George W. Bush"a nasıl bir reçete hazırlıyorsunuz?

Hasta özeline girdiği için maalesef paylaşamıyorum. Alpha Lipoic Acid, bir tansiyon dengeleyicidir. Onu özellikle yoğun stres altındakilere, politikacılara öneriyorum. Ancak Başkan Bush bunu yeteri kadar kullanmadı. Bu kadarını söyleyebilirim.

Leblebi gibi vitamin yutuyor, böbrekleri her an iflas edebilir

Demokrat Parti"den başkanlığa hazırlanan Senatör Barack Hussein Obama"nın danışmanlığını kendi ekibinin yürüttüğünü belirten Dr. Minshew, çekincelerini şöyle açıkladı:

“Bitkisel destek ilaçlarını az ama öz veriyoruz. Ama Obama aşırı tüketiyor. Zihin geliştirici olarak kullanılan ürünler, antioksidanlar, multivitaminler ve balıkyağlarının haricinde de takviyeler kullanıyor. Sigara ve alkol kullanmaması, dışarıdan gelen herhangi bir toksine maruz kalmaması onun için çok iyi. Vitamin B12 ve balıkyağı yeterli. Ancak o leblebi gibi yutuyor. Çok fazla gıda takviyesi kullanıyor, bunların etkileri çok ağır. Ama Obama çok ısrarlı. Oysa çok fazla vitamin kullananların böbrekleri bundan çok ciddi etkilenebilir.”

Asabiyeti için enginar devedikeni karışımı içebilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın 26 Şubat"ta 55 yaşına girdiğini öğrenen Dr. Brazos Minshew, sigara ve içki kullanmamasının çok olumlu olduğunu söyledi. Türkiye"nin politik olarak gergin bir süreç yaşadığını söyleyen Dr. Minshew, bu gerginliğin Erdoğan"ın karaciğerini etkileyebileceğine, bunun da asabiyete yol açabileceğine dikkat çekti. Dr. Minshew"in Başbakan"a önerdiği reçete ise şöyle:

“Öncelikle iyi uyumasını tavsiye ediyorum, daha az sinirli olacak, kalp sıkıntıları da önlenecektir. Asabiyeti için enginar-devedikeni karışımı takviyeyi, bağırsaklarının etkilenmemesi için de sindirim sistemini düzenleyici laksatif, özellikte bitkisel destek kullanmalı.

Multivitaminin yanında, Omega 3 ve DHA"yi de içeren balık yağından günde iki tane mutlaka almalı. Yine de uyku düzenini oturtamıyorsa ABD eski Başkanı Bill Clinton"In yaptığı gibi günde 6 balık tableti içebilir. Asabiyetle kendisini gösteren diyabete yatkınlık varsa, yemeklerle beraber Alpha Lipoic Acid almasını şiddetle tavsiye ediyorum. (AKŞAM)