Ümraniye"de iki aydır tek başına çalışan tecrübeli kaleciyle 6 aylık sözleşme yapılabileceği öğrenildi

Rüştü"nün 4, Hakan"ın 8 hafta süreyle forma giyemeyeceği açıklanınca, kadrosunda genç Korcan"dan başka kalecisi kalmayan Beşiktaş"ta, “İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş” dedirten cinsten sürpriz bir gelişme yaşanıyor.

Siyah-beyazlı formayı yıllarca giyen ve ardından Gaziantepspor"a giden Murat Şahin"in 2 aydır BJK Nevzat Demir Tesisleri"nde tek başına antrenman yaptığı ortaya çıktı. Tigana döneminde Runje"nin sakatlığı nedeniyle Antalyaspor maçında kaleyi teslim alan ve çapraz bağları kopuk olmasına rağmen yaptığı müthiş kurtarışlarla herkesin takdirini kazanan Murat"ın, Gaziantepspor ile sözleşmesini fesh ettiği ve daha sonra İstanbul"a dönerek, altyapı sahasında çalışmaya başladığı öğrenildi.

Bonservisi elinde olan 33 yaşındaki file bekçisinin yuvaya geri dönmeye hazır olduğu ve Teknik Direktör Mustafa Denizli"nin istemesi halinde siyah-beyazlı yönetimin transferi bitirmek için harekete geçeceği kaydedildi. Geçmişteki hizmetleri nedeniyle camiadan büyük övgüler alan Murat Şahin"e kaleci krizi çözmek için 6 aylık sözleşme imzalatma hesapları yapan yönetimin, Denizli"nin kararına göre hareket edeceği vurgulandı.

Ligin ilk yarısında geçirdiği sakatlık yüzünden bir süre sahalardan uzak kalan ve daha sonra Gaziantepspor teknik heyetiyle anlaşmazlığa düşen Murat"ın yeniden futbol oynamak istediği ve şu an herhangi bir probleminin bulunmadığı ifade edildi.

Denizli"den yeşil ışık
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kaleci transferi yapabileceklerini açıkladı. Bu transferin tamamen Rüştü"ye bağlı olduğunu kaydeden siyah-beyazlı teknik adam, “Kupada oynayacağımız ikinci maça kadar uzun bir süreç var. Rüştü"nün tedaviye vereceği tepki çok önemli. Umduğumuzdan erken dönebilme ihtimalini de göz önünde bulunduruyoruz. Rüştü"nün durumunu bir kez daha gözden geçirdikten sonra gerekirse devre arasında kaleci transferi yapabiliriz” dedi. Denizli, Rüştü için belirlenen 4 haftalık tedavi sürecinin çok uzun olmadığını, ancak kupada oynayacakları maçlar nedeniyle deneyimli file bekçisinin durumunu yakından takip ederek, kaleci transferi konusunda bir karar alacaklarını sözlerine ekledi.

Ocak 2008"de gönderilmişti
Murat, 21 Nisan 2007"de Antalya maçında tek bacakla harikalar yaratmıştı. Ancak tecrübeli kaleci Ocak 2008"de kulüp tarafından, “Kendine takım bul” denilerek gönderildi./milliyet