Dünyada 10 binde bir görüldüğü belirtilen ve tıp dilinde ''Tibial Hemimelia'' olarak bilinen hastalık, Batmanlı 3 yaşındaki Merve Tutuş'ta ortaya çıktı. Diz kemiği ve bacakta bir kemiği eksik olarak dünyaya gelen küçük Merve'nin sol bacağı gelişmiyor.

Çamlıca Mahallesi'nde oturan ve eşi bir benzin istasyonunda asgari ücretle çalışan tek çocuk annesi Sabiha Tutuş, kızı Merve'nin doğuştan hastalıklı doğduğunu, Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne götürdüğünü ardından İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk edildiklerini söyledi. Merve'nin sol bacağında diz kapağı ve bir kemiğin eksik olduğunu öğrendiklerini kaydeden Tutuş, şöyle konuştu:

''Doktorlar kızıma protez takılması gerektiğini, ameliyat ve protez takılması için 500 bin lira gerektiğini söylediler. Ameliyat Batman'da yapılmıyor, ancak üniversite hastanelerinde yapılabiliyor. Kızım ameliyat olduktan sonra her 6 ayda bir protezin değiştirilmesi lazım. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Bizim bunu karşılayacak gücümüz yok. Maddi gücümüz olmadığı için kayınbabamın yanında kalıyoruz. Kızım yürüyemiyor. Büyüyüp okula
gittiği dönemde nasıl yapacağım? En kısa sürede tedavisini yapmamız gerekiyor.''

Batman Özel Medical Park Hastanesi doktorlarından Gökmen Deniz de bacak kemiği eksikliğinden biri olan Tibial Hemimelia hastalığının genetik geçişli olduğunu, 10 binde bir görülen hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu ifade etti.

Hastalığın tedavisi için önce kemik ameliyatları yapıldığını kaydeden Deniz, kemik ameliyatlarından sonra kalan eksikliğe bağlı olarak protez takıldığını bildirdi.