“Alya doğduktan sonra ben kızımı, dadısı dahil kimselere koklatmadım, kartal gibi kızımı herkeslerden korudum. İşte öyle manyak oluyor anneler! Kızımın güneşi ben olmak istedim...” Bu sözler Ayşe Arman"a ait. Ünlü gazeteci, Dubai"deki üçlü yaşamını Parents dergisine anlattı.

* Evlilik ve hamilelikle birlikte Dubai"ye taşındınız, hatta bu durum epeyce tartışıldı...

- Evet, altıncı yıla girdik hatta. Gördüğünüz gibi dünyanın sonu da gelmedi. Pekala orada yaşarken de gazetecilik yapabiliyorum. Bir sürü iyi işe de imza attım.

* Nasıl bir hayatınız var Dubai"de, neler yapıyorsunuz?

- ışin sırrı yaşadığım yerde değil, birlikte olduğum adamda gizli! Ben onunla ve kızımla dünyanın her yerinde mutlu olurdum. Ama tabii yaşadığımız yer, mesleğime devam etme imkanı da veriyor. Bir de Dubai"de hayat kolay. Trafik, süslenme püslenme derdi yok. Çok basit bir hayat yaşıyoruz, parmak arası terliklerle ve püfür püfür elbiselerle...

* Alya, 4,5 oldu değil mi?

- Evet. şubatta 5 olacak.

* Birlikte neler yapıyorsunuz?

- Günün büyük bir bölümü çalışma odamdayım. “Yine mi kaset çözüyorsun?” diye dalıyor odama, “Sen de resim yap burada” diyorum. 30 bin kere birbirimizi sevdiğimizi söylüyoruz, yemek yapıyoruz, yüzüyoruz, çok kitap okuyoruz, hikayeler uyduruyoruz, yatağın üzerinde zıplıyoruz, evde saklambaç oynuyoruz. Bu oyunlara baba da dahil oluyor. Komiğiz yani.

* Nasıl bir annesiniz?

- Dediğim dedik, her şeyi bildiğini sanan, çocuğuna öyle hissettiren annelerden değilim. Ama her istediğini de yapmıyorum. Alya biraz şımarık, bazen beni delirttiği oluyor ama esas olarak laf dinliyor. Özgür, iyi niyetli, paylaşımcı, en önemlisi mutlu bir çocuk.

* Annelik Ayşe Arman"ı değiştirdi mi?

- Tabii... ıçimdeki iyiliği çıkardı, daha iyi bir insan oldum.

* Bakıcı desteği almaya ne zaman başladınız?

- Alya doğmadan Gülşen Hanım"la anlaştım. Günlük tutan bir dadıydı. Zaten önce haberini yapmıştım, sonra kendisi beni buldu, “Sizinle çalışmak isterim” dedi. ıstedim ki evde, en az bir hemşire kadar deneyimli biri olsun. Sağ olsun, geldi altı ay bizimle yaşadı. Ama onun odası, evin alt katındaydı. Alya doğduktan sonra ben kızımı, dadısı dahil kimselere koklatmadım, kartal gibi kızımı herkeslerden korudum. İşte öyle manyak oluyor anneler! Kızımın güneşi, ben olmak istedim. Gülşen Hanım"dan sonra Mine diye bir dadımız oldu, o da çok şekerdi, bizimle bir yıl kadar yaşadı. şu an Maribel diye bir dadısı var, Filipinli, o da çok tatlı.

SEVİŞİRKEN YANINDAYSA DOĞURURKEN DE OLACAK

* Doğumu nasıl yaptınız?

- Epidural sezaryen. Bir daha hamile kalsam, mutlaka normal olması için diretirim. Sevgilim de doğuma girdi, hep yanımdaydı. Kesinlikle erkekler de yanımızda olmalı! Sevişirken yanında da, doğururken mi olmayacak! ınsan tabii ki sevdiği adamı doğururken yanında ister, onun da “Ama ben kaldıramıyorum, sonra seninle sevişemem filan!” demesini felaket ötesi buluyorum.

* İkinci çocuğu düşünüyor musunuz?

- “Kusura bakma, artık seni kendim için istiyorum!” diyen bir sevgilim var. Çok kavga ettik bu konuda ama ikna olmuyor. Kararına saygılıyım./vatan