Atatürk Devlet Hastanesi'nin Doğum Servisinin kapatılıp, Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne taşınması sonucu hastanede yaşanan yoğunluğu önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Hastane tarafından yeni uygulamaya başlayacak olan "Hasta Tanıma Sistemi" adı altındaki kartlar 3 YTL"ye hastalara satılmaya başlandı.
Hastanenin başhekimliği tarafından yasak olduğu gerekçesi ile yeni uygulama konusunda hastaların ve kamuoyunun bilgilenmesi için haber yapmak isteyen gazetecilere bilgi verilmezken, yeni uygulanacak olan kart sistemi ile hastaların sırada beklemeden direk polikliniklerin kapısında bulunan kart okuyuculardan işlemlerini yapabilecekleri öğrenildi.
Kartlar 3 YTL karşılığı isteyen hastalara satılmaya başlanırken, uygulamanın ise önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi. Çoğunluğu hamilelerden oluşan hastanedeki hastalar, özellikle sıcak yaz günlerinde hastanede sırada beklemenin bile bir işkenceye dönüştüğünü belirterek, yeni binanın bir an önce yapılmasını istediler.
Aydın Zübeyde Hanım Doğumevi ve Çocuk Hastanesi'nin yeni binası için çalışmaların devam ettiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yeni yapılacak olan hastane binası inşaatının 20 Ağustos 2008 günü ihalesinin yapılacağını ve binanın 2009 yılının ilk yarısında tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti.