Daha annesinin karnındayken herkese mutluluk saçmaya başlayan minik Kemal, şimdi Meyra’nın da deyimiyle huzur ve neşe kaynağı… Dünyaya geldiği ilk gün babaannesi Nazlı Ilıcak tarafından sosyal medyada paylaşılan küçük bir fotoğraf karesiyle bizimle tanışan Kemal, annesinin kucağında verdiği çok özel pozlarla da ilk kez Hafta Sonu’nda!

Bu öyle bir duygu ki, sanatçı bile olsanız kelimelerin yetersiz kaldığını hissettiriyor insana… Güzel sesi ve sevilen şarkılarıyla tanıdığımız Meyra, şimdi dilinin döndüğünce, heyecanla ve geleceğe dair binbir güzel temenniyle biricik oğlunu anlattı bize…

Hayırlı olsun, çok kısa süre önce oğlunuz Kemal aranıza katıldı. Onu kucağınıza aldığınız ilk an neler hissettiniz?

Çok teşekkür ediyorum. Duygusal bir an yaşayacağımı tahmin ediyordum ama tahminimin de ötesinde bir şey oldu. Hayatımda yaşadığım en anlamlı, en duygulu, en büyüleyici andı. Tarifini yapmak çok zor. Anlatılmaz, yaşanır! Mutluluktan hemen ağlamaya başladım…
Bebek ile anne ilk kucaklaştığında birbirlerini tanırlar ve aralarında bu tanışıklığın getirdiği bir uyum olur derler. Sizinki nasıl bir andı?
Hamileyken her gün ona konuşurdum. Müzik dinletirdim. Doğum sonrası da hemen onunla konuşmaya başladım. İlk cümlelerim; “Hoşgeldin bebeğim. Uzun zamandır seni bekliyordum. Seni çok seviyorum” oldu.
Eşiniz doğum sırasında yanınızdaydı bildiğimiz kadarıyla… Aranızda neler yaşandı?
Evet, yanımdaydı. İkimiz de çok heyecanlıydık ama o bana göre daha sakin görünüyordu. Benim için endişeliydi çünkü. Yanımda olması bana büyük güç verdi.
Doğum şekline nasıl karar verdiniz?
Doğum şekline son haftaya girerken karar verdik. Eğer kişide normal doğum yapma isteği varsa, zaten önceden karar verilemez bildiğim kadarıyla…
Biraz geçmişe dönelim, dokuz ay öncesine… Planlı bir bebek miydi yoksa sürpriz mi oldu?
Planlamıştık açıkçası ama evdeki hesap çarşıya uymuyor. Birazcık bekletti bizi ama doğru gün bugünmüş diyorum. Allah’tan her zaman her şeyin hayırlısını isterim. Esas olan, hayatın bizim için ne planladığıdır.

‘‘14 KİLO ALDIM, YARISI GİTTİ BİLE’
Hamilelik süresince kaç kilo aldınız? Şu anda eksi formunuza dönmek adına özel bir şey yapıyor musunuz?
Toplam 14 kilo aldım. Yarısı gitti, diğer yarısı da gidecek inşallah. Şu anda diet yapmıyorum çünkü emzirme sürecim devam ediyor.
Sanatçı bir anne, gazeteci bir baba ve ailesi… Kemal için nasıl bir gelecek planı düşünüyorsunuz?
Analar tahtını yaparmış, bahtını değil. Bahtı açık olsun inşallah. Biz her zaman onun iyiliği için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışacağız.