29 Ekim kutlamalarına giden polisler kaza yaptı. Kazada bir polis hayatını kaybederken bir polis de yaralandı. Ölen polisin bugün doğum günü olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre kaza saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Haliç Köprüsü istikametine giden İsa Boğaz'ın (25) kullandığı motosiklet, E-5 Karayolu Kağıthane Sapağı'nda önünde ilerleyen ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan 34 RS 610 plakalı cipe arkadan çarptı. Yaklaşık 100 metre savrularak duran motosikletteki polis memurları İsa Boğaz ile arkasında oturan Hakan Topal (26) yola fırlayarak yaralandı. Sağlık ekiplerince Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Hakan Topal hayatını kaybederken, İsa Boğaz'ın sağlık durumunun ise
iyi olduğu öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden 3 yıllık polis memuru Topal'ın, geçen yıl babasını kaybettiği, bugün de doğum günü olduğu belirtildi. "Yunuslar" olarak bilinen motorize ekiplerde görevli olan polis memurlarının, olay sırasında sivil kıyafetli oldukları ve Boğaz'a ait motosikletle Fatih Balat'taki görev yerlerine gittikleri öğrenildi.

Asayişten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Köse ile Asayiş Şube Müdürü Tuğrul Pek ve bazı polisler de hastaneye gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bu arada kaza yapan polislerin 29 Ekim töreninde görevli olduğu öğrenildi. Kazayı duyarak hastaneye akın eden meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. Cip sürücüsü ise gözaltına alınarak Çağlayan Polis Merkezine götürüldü.
DHA