Edinilen bilgiye göre A.K. (15), doğum gününü kutlamak için nişanlısı M.A.K. ve annesi S.G. ile birlikte Kuşadası Barlar Sokağı'ndaki bir bara gitti. Gecenin sonunda evlerine dönmek üzere bardan çıktıkları sırada A.K., annesi ve nişanlısının gözleri önünde beyaz renkli otomobille yanlarına yaklaşan kişilerce kaçırıldı. Eşinden boşandığı belirtilen anne S.G., hemen Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, kızını kaçıran kişilerden şikayetçi oldu. S.G. polisteki ifadesinde, "Kızımın doğum gününü kutlamak
için bara gittik. Barda eğlenirken yan masadaki 1'i kadın 4 kişilik gruptaki genç, kızımı dansa kaldırmak istediğini söyledi. Bunun üzerine 'Kızım nişanlı, lütfen bir daha rahatsız etmeyin' diyerek kendisini uyardım. Saat 03.00'te evimize dönmek üzere bardan çıktık. Bu sırada yanımıza yaklaşan plakasını alamadığımız beyaz renkli otomobilden inen kişiler kızımı kaçırdı" dedi.
S.G.'nin şikayeti üzerine harekete geçen polis, görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak genç kızı kaçıran kişinin B.B. olduğunu belirledi. B.B.'ye yardım ve yataklık ettikleri ileri sürülen 8 kişi gözaltına alınırken, B.B.'nin ise arandığı bildirildi.