Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, önceki gece en düşük hava sıcaklığının, sıfırın altında olmak üzere Kars"ta 11, Erzurum ve Ardahan"da 4, Ağrı ve Muş"ta 3, Erzincan ve Iğdır"da 1 derece olarak ölçüldüğünü bildirdi. Kar kalınlıkları Ağrı"da 48, Muş"ta 34, Ardahan"da 23, Kars"ta 10 ve Erzurum"da 6 santimetreye ulaştı. Kar yağışının ay sonuna kadar süreceği belirtildi.

Akşehir"de buzlanma
Konya"nın Akşehir ilçesinde dün sabah başlayan kar yağışı trafik kazalarına neden oldu. Araç sürücüleri trafikte zor anlar yaşarken, Afyonkarahisar- Konya karayolunda meydana gelen kazada buzlanma nedeniyle yoldan çıkan iş makinesi yüklü TIR şarampole devrildi.

Kar ve deniz keyfi
Muğla"nın yüksek kesimlerde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Yılanlı mevkiinde çocuklar kardan adam yaparak, kar topu oynadı. Marmaris, Milas ve Datça"dan gelen vatandaşlar da burada piknik yaptı. Hava sıcaklığının 14 derece olarak ölçüldüğü Bodrum"da ise bazı vatandaşlar Kumbahçe Plajı"nda denize girdi. Vatandaşlar, Muğla"da iki mevsimi bir arada yaşamanın sevindirici olduğunu söyledi.

Sınır kapısı açıldı
Edirne"nin Lalapaşa ilçesi ile Bulgaristan"ın Lesova kentinde önceki gece etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 36 saat süreyle araçların geçişine kapatılan Hamzabeyli Sınır Kapısı, dün sabah yeniden açıldı.
Bulgaristan"a geçişi sağlayan Kırklareli merkeze bağlı Dereköy"de bulunan Dereköy Sınır Kapısı yolunda ise ekipler kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının zeminde yer yer etkili olması nedeniyle bazı araçlar ve otobüsler yolda kaldı.

Yeniden yağış gelecek
Hava sıcaklığı, hafta başında batı bölgelerde 1-3 derece artacak. Bugün ülkenin güney ve batı kesimleri yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek. Güney, iç ve batı kesimlerde yağış bekleniyor. Yağışlar, Marmara bölgesinde karla karışık yağmur, iç bölgelerde kar, güney kıyılarda ise yağmur ve sağanak şeklinde görülecek.

Milliyet