Doğudaki iller, yağan karla birlikte buz kesti. Geceyi -32 dereceyle geçiren Erzurum, bölgenin en düşük soğuğunu yaşadı.14 Aralık 2008 22:02


Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre diğer illerde hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzincan 30, Ağrı 29, Ardahan 27, Bayburt 20, Iğdır 11 santigrat derece olarak gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde yağış beklemediklerini bildiren Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklıklarının 3- 4 gün daha aynı şekilde devam edeceğini belirtti.

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yolların açık, Erzurum'da havaalanı ile Aşkale yolunda yer yer buzlanma olduğunu, sürücülerin dikkatli olmalarını istedi. Yetkililer il ve ilçelerde ekipleri olumsuzluklara karşı hazır beklettiklerini ifade etti. Yetkililer, sürücülerin her ihtimale karşı tedbirli olmalarını ve takoz, zincir gibi malzemelerini yanlarında bulundurmaları gerektiğini belirtti.

İl Özel İdaresi yetkilileri, Erzurum'da 18 köy yolunun kapalı olduğunu bildirdi. Tüm ekipleri ile aralıksız çalıştıklarını ifade eden yetkililer, acil durumlarda merkezden ilçelere takviyede bulunduklarını kaydetti. Yetkililer, Tekman'da 9, Çat'da 7, Şenkaya ve Oltu'da 1'er köy olmak üzere toplamda 156 kilometre yolun kapalı olduğunu ifade etti.

CHA