Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Çayır Köyü'nde, eşi ve eşinin ailesinden 5 kişiyi öldüren 22 yaşındaki Şafak Köksal'ın 5 aylık oğlu Doğu, koruma altına alındı. Torunlarını, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerine teslim etmek istemeyen İsmail ve Emine Köksal çifti, görevliler tarafından güçlükle ikna edildi.

Şafak Köksal, geçimsizlik nedeniyle evi terk ederek baba evine dönen eşi 22 yaşındaki Ayşe Köksal ile kayınpederi 49 yaşındaki Hüseyin, kayınvalidesi 45 yaşındaki Havva, baldızları 26 yaşındaki İlknur ve 24 yaşındaki Zülfiye ile kayınbiraderi 20 yaşındaki Aydın Köroğlu'nu, 1 hafta önce 5 aylık oğlunu göstermedikleri gerekçesiyle katletti. Katliamın ardından oğlunu annesi Emine Köksal'a teslim eden Şafak Köksal, kendisine yardım ettiği iddia edilen ağabeyi İsmail Köksal ile birlikte tutuklanarak cezaevine konuldu.


Zonguldak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden bir uzman ekip, katliamın ardından köyde inceleme yaptı. İnceleme sonunda hazırlanan rapor doğrultusunda bebeğin koruma altına alınmasına karar verildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görevli iki memur, Doğu bebeği almak için bugün jandarma nezaretinde Çayır Köyü'ne gitti.

İsmail ve Emine Köksal çifti, önce dayısı Ali Köroğlu'na verileceğini düşünerek, bebeği teslim etmedi. Jandarma ve görevliler ise bebeğin devlet himayesi altına alınacağını söyleyerek Köksal çiftini ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık yarım saat süren çabanın ardından Köksal çifti ikna edilirken, bir asker, bebeği kucağına alarak evden çıkardı. Daha sonra İsmail Köksal, askerden aldığı torununu, “Babanı dün son görüşüm oldu. Seni de son görüşüm” diyerek görevlilere tekrar teslim etti. İsmail Köksal, torununun da gitmesiyle evinin yıkıldığını söyledi.


Katliamdan, bir arkadaşının asker uğurlama törenine katıldığı için sağ kurtulan 25 yaşındaki Ali Köroğlu ise “Yeğenimi geriye almak için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.


Zonguldak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, bebeğin 0- 6 yaş grubu çocuklarının kaldığı Bartın Çocuk Yuvası'na yerleştirileceğini söyledi. / dha