Eski AK Parti Balıkesir Milletvekili Turan Çömez, ''Sayın Baykal ile görüşmem doğal bir görüşmedir. Altında bir şey aranmamalıdır. '' dedi.

Çömez, 18. Bölge Trabzon Eczacılar Odasının davetlisi olarak geldiği Trabzon'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çömez, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak sorulan soruya, Deniz Baykal ile yaklaşık 5 yıl parlamentoda birlikte çalıştıklarını anımsatarak, şu yanıtı verdi:

''Farklı partilerden de olsak Türk siyaseti için fikir üreten iki farklı siyasetçiyiz. O anlamda milletvekilliğim dönemimde görüşmelerim oldu, milletvekilliğimden sonra da görüşmelerim sürdü. Benim siyasetçilerle görüşmem sadece sayın Baykal ile sınırlı değildir. Şu anda siyasi arenada bulunan tüm liderlerle ve geçmiş dönemde liderlik yapmış siyasetçilerle görüşmelerim var. Sayın Baykal ile de bu anlamda kongreden yeni çıkmış bir partinin genel başkanı sıfatıyla görüştüm. Siyaset bir kamplaşma aracı ve bir kavga vesilesi olmamalı. Farklı
düşüncelere mensup siyasetçiler bir araya gelmeli konuşabilmeli. O anlamda görüşmem doğal bir görüşmedir. Altında bir şey aranmamalıdır.''

Yeni siyasi oluşumlar ve bu oluşumların içinde yer alıp almayacağı yönünde başka bir soruyu ise Çömez, şöyle yanıtladı:

''Ülkeme siyaset yoluyla hizmet edebileceğime inanıyorum. Geçtiğimiz dönemde inandığım gibi siyaset yaptım ve prensiplerimden hiç ödün vermedim. Yine aynı anlayış ve inançla ülkeme hizmet etmek istiyorum. İlerleyen aylarda ve yıllarda benim inandığım doğruların savunulduğu alan oluşursa, o temizlikte, o kalitede, o yurtseverlikte, o siyasal etikte ve demokratik anlayışta hizmet veren bir siyasal alan oluşursa, ben o alanın içerisinde bulunurum ve ülkeme hizmetkar olurum. Ya da böyle bir alan oluşmaz ve de böyle bir alanın oluşması sorumluluğu
millet tarafından bize verilirse ben de bu sorumluluğu üstlenmek için elimden geleni yaparım.''

Çömez, AK Parti'li milletvekili ve yöneticileriyle görüşüp görüşmediği sorusuna da ''Partide pek çok dostum var. Onlarla görüşmelerim oluyor'' karşılığını verdi.

AK Parti'nin kapatılması davasıyla ilgili soru üzerine Turhan Çömez, bu süreçle ilgili ortaya atılan tezlere hep itiraz ettiğini söyledi.

Demokrasilerde siyasi partileri milletin kurduğunu ve milletin kapatacağını ifade eden Çömez, ''Yine demokrasilerde siyasi partilere ödüllerini ve cezalarını sandıkta millet verir. Bununla birlikte siyasi partilerin, sandıktan hangi oyu ve gücü alırlarsa alsınlar, sınırsız bir yetkiye sahip olmadıkları da kabul edilen bir gerçektir'' diye konuştu.

Turhan Çömez, AK Parti'ye oy verip vermeyeceği yönünde soruya da ''Sade
bir vatandaş olarak ben bu partiye oy vermem'' dedi.

AA