GAZİANTEP'te doğum için götürüldüğü poliklinikte fenalaşarak yaşımını yitiren 23 yaşındaki Fatma Deniz'in karnındaki erkek bebeği operasyonla alındı. Mobilyacılık yapan 28 yaşındaki Fatih Deniz, eşinin kurtarılamadığını öğrenince gözyaşlarına boğuldu.



Bir erkek, iki kız çocuğu annesi olan Fatma Deniz, 4'üncü çocuğunu dünyaya getirmek üzere Çıksorut Mahallesi Maaşkuyu Caddesi'ndeki Özel Fatih Deva Tıp Merkezi'ne götürüldü. Burada bir pratisyen hekim tarafından doğuma hazırlanan Fatma Deniz aniden fenalaştı. Damar yolu açılarak serum verilen Deniz, durumu ağırlaşınca, poliklinik görevlilerinden pratisyen doktor Mehmet Solak nezaretinde ambulansla Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis'te yapılan ilk müdahalede annenin öldüğü anlaşılınca hastaneye 75'inci Yıl Kadın Doğum Hastanesi'nden Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Şükran Göçer çağrıldı. Fatma Deniz'e yapılan operasyonla sezeryanla erkek çocuk dünyaya geldi. Sağlıklı olduğu belirlenen çocuk, ambulansla hemen Çocuk Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde solunum cihazına bağlandı. Bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Anneye ise kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapıldı. Operasyonu gerçekleştiren Dr. Şükran Göçer, annenin ameliyata alındığında ölü olduğunu söyledi.

Bu sırada hastane kapısında Fatma Deniz'den gelecek sağlık haberini bekleyen yakınları, annenin öldüğü haberini alınca sinir krizleri geçirdi. Fatma Deniz'in mobilyacılık yapan eşi Fatih Deniz, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Fatma Deniz'in yakınları, poliklinikteki görevlileri ihmalkarlıkla suçlayarak, “Hastamız fenalaştı, doktoru daha sonra çağırdılar. Bu kişiler hakkında şikayetçi olacağız” dedi.

Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Yıldırım olayla ilgili inceleme başlatılacağını ve ölüm nedeninin otopsi sonucunda ortaya çıkacağını söyledi.