Alman Axel Springer'e satış ve ve şirketler arası devirlerle ilgili olarak toplam 5.8 milyar liralık vergi cezası ile ilgili sıkıntılı günler geçiren Doğan Grubu, Doğan Yayın Holding'e (DLH) yeni ortak almak için kolları sıvadı. Şirketten borsaya yapılan açıklamaya göre, DYH yeniden yapılandırılmaya yönelik olarak paylarını kısmen ya da tamamen satma konusunda olanakları araştırmak için danışman kuruluş belirleme çalışmalarına başladı. Ortaklık için çalışma başlatan DYH'nin altında Hürriyet, Milliyet, CNN Turk Kanal D gibi onlarca TV ve gazete bulunuyor.

İKİ AYRI CEZA
Alman Axel Springer'e satışı nedeniyle şubat ayında gecikme faiziyle birlikte 914 milyon, geçen ay da DYH'nin altındaki Doğan TV Holding'in bağlı ortaklıkları arasındaki hisse devirleri nedeniyle ödenmeyen vergilerden ötürü toplam 4.8 milyar TL'lik iki ayrı ceza kesildi. İki konuyu da mahkemeye taşıyan, istenen teminatlar için de yürütmeyi durdurmaya çalışan Doğan Grubu, son olarak 4.8 milyar liralık dava için önceki gün tarhiyat sonrası uzlaşma için başvuracağını açıkladı. Dün borsaya gönderilen açıklamada DYH'nin ortak alma hatta şirketleri tamamen satmak için çalışmalara başladığı belirtildi. Dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada şöyle denildi:

'MUHTELİF İŞBİRLİĞİ'
Bağlı ortaklığımız Doğan Yayın Holding'in, yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak, Doğan Yayın Holding'e yeni ortaklar alınması ve/veya Doğan Yayın Holding'in iştiraklerindeki ortaklık paylarının tamamen veya kısmen satılması, hisse değişimi veya stratejik ortaklıklar kurulması da dahil olmak üzere, muhtelif işbirliği olanaklarının araştırılması ve bu süreçte yer alabilecek danışman kuruluşların tespiti için çalışmalara başlanılmasına karar verilmiştir." Haziran 2009 itibariyle bilançosundaki 618.5 milyon TL'lik sermayeye göre şirketin büyük ortağı yüzde 73.53 ile Doğan Şirketler Grubu. Yüzde 2.30'u Doğan Ailesi, yüzde 0.67'si ise Doğan Vakfı'nda olan DYH'nin ilk çeyrekte halka açıklık oranı yüzde 22.50 olarak açıklandı.

Hürriyet, Milliyet ve TV'ler DYH çatısı altında
DOĞAN Yayın Holding'in internet sitesindeki ve borsaya gönderdiği faaliyet raporundaki 'portföyümüz' başlıklı bölümdeki bilgilere göre şirket bünyesinde onlarca gazete, TV, radyo bulunuyor. İşte grup şirket ve markalarından bazıları:
GAZETELER Hürriyet, Milliyet, Posta, Vatan, Fanatik, Turkish Daily News, Radikal, Referans.
TELEVİZYONLAR Kanal D, Star, CNN Turk, Dream TV.
DİJİTAL KANALLAR (DSmart) - D Spor, D Yeşilçam, D Plus, Movie Smart, DMax, FB TV, BJK TV, GS TV.
RADYOLAR Radyo D, CNN Türk Radyo, Slow Türk, Radyo Moda.
PRODÜKSİYON D Prodüksiyon, DMC.
HABER AJANSI Doğan Haber Ajansı (DHA)
DERGİ- KİTAP Doğan Burda, Doğan Egmont, Doğan Kitap.
DİJİTAL HİZMETLER Smile ADSL Doğan Platform Doğan Telekom
DAĞITIM Yay-Sat./sabah