Doğan Grubu'nun 914 milyon TL'lik vergi borcu ve cezasına yönelik gösterdiği üçüncü teminat Doğan TV'nin yüzde 45.4'lük hissesi oldu. Maliye'nin bu teklifi de geri çevirebileceği belirtiliyor..

Vergi borcu ve cezasına yönelik teminatları birer ikişer geri dönen Doğan Grubu'na ufukta haciz yolu belirdi. Grup, dün de Doğan TV Holding'in yüzde 45.4'ünü temsil eden hisselerini teminat olarak teslim etti. Ancak Maliye'nin geçen hafta daha önce Kanal D ve Star TV hisselerini teminat olarak kabul etmemesi nedeniyle bu teminatın da geri dönebileceği bu nedenle gruba ait varlıklar ile hissedarların varlıklarına hacze yönelebileceği belirtiliyor. Doğan Yayın Holding'in iştiraki olan Doğan TV'nin Alman Axel Springer'e yüzde 25'inin satışında vergi kaçırma suçlamasıyla başlatılan ve vergi aslı ve gecikme faizi ile birlikte 914 milyon TL'ye yükselen vergi borcuna yönelik olarak Maliye'ye yatırması gereken teminatlara cuma günü yenisi eklendi. Grup son olarak Doğan TV Holding'in yüzde 45.4 hissesini Halkalı Vergi Dairesi'ne teslim ettiğini duyurdu. Grup, dün de İMKB'ye yaptığı açıklamada, Kanal D ve Star TV markalarına ek olarak Doğan TV hisselerinin değerinin 1 milyar 79 milyon dolar olarak hesaplandığını, Halkalı Vergi Dairesi'ne de hisse senetlerini haciz tutanağı düzenleterek teslim aldığı bilgisini verdi.

TEREDDÜT SÜRÜYOR
Ancak Maliye, DYH'nin geçen hafta Kanal D'nin yüzde 45'i, Star TV'nin yüzde 92'si ve İstanbul Beyoğlu'ndaki bir iş merkezinden oluşan teminatı uygun görmemişti. Bunun üzerine grup toplam değeri 1.12 milyar lira olan Kanal D ve Star tescil markalarını teminat göstermiş Maliye bunu teminat olarak dikkate almamıştı. Şimdi gözler DYH'nin dün teminat olarak gösterdiği Doğan TV'nin yüzde 45.4'lük hissesine çevrildi. Doğan Grubu'nun borsaya 1 milyar 79 milyon TL olarak bildirdiği bu teminatın Maliye'ce kabul görüp görmeyeceği konusunda tereddüt sürüyor. Maliye, bu teminatı da kabul etmezse grubun banka hesapları ve gayrimenkullerine "ihtiyati haciz" konulmasının yolu açılıyor. Bu durumda da grup şirketlerinin ve hissedarlarının varlıklarına tedbir konulabilecek.

MİLLİYET