Dönemin en üst askeri otoritesi olan Doğan Güreş, uçağın düşmesinin ardından, “Sabotaj yok, motor buzlanmasının sebep olduğu kaza” değerlendirmesini yapmıştı. Orgeneral Bitlis, 17 Şubat 1993 tarihinde Diyarbakır’a gitmek üzere Ankara Güvercinlik Havaalanı’ndan Beechcraft B200 King Air tipi uçakla yola çıkmıştı. Uçak havalanmasından 5 dakika sonra Yenimahalle Postanesi’nin yakınlarına düşmüştü. Olayla ilgili ilk yapılan incelemelerin ardından ‘kaza’ açıklamaları yapıldı. Ancak hem İTÜ hem de uçağın motorunu üreten firma, ‘buzlanma’ ihtimalinin imkânsız olduğu yönünde görüş bildirdi. 

Asker ölümleri araştırılıyor 
1990’larda yaşanan ve tam olarak aydınlatılamayan asker ölümleri için son 1 yılda sivil mahkemeler soruşturmalar başlattı. Bitlis’in ölümüyle ilgili olarak geçen yıl ‘sabotaj’ iddiasıyla soruşturma açıldı. Bitlis’e yakınlığıyla bilinen ve Bitlis’ten 1 yıl sonra Tunceli’de lojmanında intihar attiği iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu’nun mezarı da ölümünden 17 yıl sonra geçen hafta açıldı, kemikler otopsiye yollandı. 

Orgeneral Bitlis’in uçağı 1993’te havalandıktan 5 dakika sonra düşmüştü. Dönemin Genelkurmay Başkanı Güreş “Buzlanma, kaza” demişti.