Maliye, 4.8 milyar liralık vergi cezası teminatına karşılık Doğan Yayın Holding"in bağlı ortaklıklarından D Yapım, D Prodüksiyon ve Alp Görsel"in banka hesaplarına da ihtiyati haciz uygulandı. Bundan böyle reklam ve benzeri gelirler Doğan yerine Maliye'ye geçecek. Üçüncü kişilerden sağlanacak gelirler de artık vergi dairesinin kontrolünde olacak.
Bu arada, el konulan hesaplarda ne kadar para olduğu ve bunun ne kadarına haciz konulduğu henüz bildirilmedi. Ancak önümüzdeki günlerde bu miktarların da kamuouyuna açıklanması bekleniyor.

ŞİRKETLER DE HACZEDİLMİŞTİ

Doğan Grubu"nun gösterdiği teminatları kabul etmeyen Maliye, 12 Ekim"de bu üç şirketin tüm hisseleri üzerinde ihtiyati haciz işlemi başlatmıştı. Doğan Yayın Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu"na (KAP) yapılan açıklamada, “Doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan TV Holding A.Ş. ile dolaylı bağlı ortaklıklarımız D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş., Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş."den, 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait “Vergi İnceleme Raporları” ile ilgili olarak; vergi aslı, vergi cezası ve gecikme faizi tutarı için birlikte toplam 4.823.825.987 TL tutarındaki teminatın gösterilmesi sürecinde; ilgili Vergi Daireleri tarafından yukarıda ticaret unvanları yer alan bağlı ortaklıklarımızın banka hesaplarındaki mevcut tutarlarına ihtiyati haciz işlemi tesis edilmiş olduğu, bankalara yazılan yazılar vasıtasıyla dolaylı olarak öğrenilmiştir” denildi.

TEMİNAT YETERLİ BULUNMAMIŞTI

Doğan Grubu, 4.8 milyar liralık teminat isteyen Maliye"ye kendisine tanınan sürenin dolduğu 9 Ekim"de vergi cezasına konu olan şirket hisseleri, 44 taşınmaz ve 2.7 milyon liralık teminat mektubu göstermişti. AncakMaliye, Doğan"ın ortaya koyduğu varlığı ceza karşılığında yeterli bulmayarak, 12 Ekim"de Doğan Prodüksiyon, D Yapım ve Alp Görsel şirketlerinin hisselerinin tamamına ihtiyati haciz uyguladı. /Haberturk