Petrol Ofisi'ni 2 milyar euroya Avusturyalı OMV'ye satan Aydın Doğan enerji akaryakıt sektörüne bugüne kadar 350 milyon dolarlık yatırım yapan Full Grubuna talip.

KAP'a yapılan açıklamada:

"Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin İmzaladığı "Münhasırlık" Anlaşması Hakkında
Doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Asya Akaryakıt Ticaret ve Sanayi A.Ş. (FULL Grubunu temsilen) arasında, FULL Grubu'na ait akaryakıt şirketlerinin ve/veya varlıklarının tamamının veya bir kısmının satın alınması veya söz konusu şirketlerde kontrol payına sahip olunacak şekilde iştirak edilmesi ve/veya işbirliği olanaklarının araştırılması konularında çalışmalar yapmak üzere 04.03.2012 tarihine kadar geçerli olacak bir "münhasırlık" anlaşması imzalanmıştır. " denildi.


DOĞAN HOLDİNG HOLDİNG, DOĞAN MÜZİK HİSSELERİNİ DEVRALIYOR

Doğan Holding, Doğan Müzik hisselerini Doğan Yayın Holding´den devralacak.

Doğan Holding'den KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Dolaylı bağlı ortaklığımız Doğan Müzik Kitap Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş.'nin 39.891.268,-TL'si ödenmiş 50.000.000,-TL olan sermayesinin %99,99'unu temsil eden beheri 1,-TL nominal değerli 49.999.996 adet hisse senedinin, bedeli nakden ve peşin olarak ödenmek üzere, bağımsız değerleme kuruluşları tarafından hazırlanan iki ayrı Değerleme Raporu'na göre belirlenen değerlerin ortalaması alınmak suretiyle hesaplanan 139.404.000,-TL bedel karşılığında doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Yayın Holding A.Ş.'den devralınmasına karar verilmiştir."

Doğan Yayın Holding'den yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi:

"Bağlı ortaklığımız Doğan Müzik Kitap Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş.'nin 39.891.268,-TL'si ödenmiş 50.000.000,-TL olan sermayesinin %99,99'unu
temsil eden beheri 1,-TL nominal değerli 49.999.996 adet hisse senedinin, bedeli nakden ve peşin olarak ödenmek üzere, bağımsız değerleme kuruluşları tarafından hazırlanan iki ayrı Değerleme Raporu'na göre belirlenen değerlerin ortalaması alınmak suretiyle hesaplanan 139.404.000,-TL bedel karşılığında hakim ortağımız Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'ye satılmasına karar verilmiştir.
Doğan Müzik Kitap Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş. hisse senetlerinin devri sonrasında, yasal kayıtlarımızda, yaklaşık 90.640.000,-TL tutarında "iştirak hissesi satış karı" (%75 Kurumlar Vergisi istisnasına tabidir) oluşacağı hesaplanmakta olup hisse senedi satış ve devir işleminin SPK düzenlemeleri doğrultusunda UFRS'ye uygun olarak hazırlanan konsolide finansal tablolarımıza etkisi ise kamuya açıklanacak ilk finansal tablolarımızda ayrıca yer alacaktır."