CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın doğalgazı halka 6 kat pahalı satarak, "yılda 110 milyon dolar soyduğu"nu ileri sürerek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e, "Soruşturma açmayı düşünüyor musunuz" diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Bakan Şahin'in yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Ankara Büyükşehir Belediyesi BOTAŞ'dan doğalgazı metreküp olarak değil de birim enerji olarak(kalorifik) değer üzerinden satın almakta ve halka metreküp olarak satmaktadır" diyen Genç, şu iddiaları gündeme getirdi:

"Ankara'da yılda 2 milyar metreküp gaz sarf edilmekte ve bunun 8 bin 500 kilo/kalori değeri olarak 18 bin 440 trilyon üzerinden değerlendirilerek bin 440 trilyonluk olmayan gazı vatandaşa satmış göstermektedir. Bunun metreküp olarak miktarı 169 milyon metreküp ve değeri de yıllık 110 milyon dolardır."

Bu iddiaların doğru olup olmadığını Bakan Şahin'e soran Genç, "Doğru ise halkı, yılda 110 milyon dolar soyan bu belediye başkanı hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Ankaralılardan haraç olarak tahsil edilen bu paraları iade etmeyi düşünüyor musunuz? Azerbaycan'dan bin metreküpü 119 dolardan ve Rusya'dan bin metreküpü 324 dolardan satın alınan gazın, vatandaşa bin metreküpü 652 dolara satılması fahiş fiyat değil midir" diye sordu.

ANKA