Ankara"da yedi kişinin doğalgazdan zehirlenmesinin detaylı bir biçimde incelenip raporların ortaya çıkmasının ardından bir değerlendirme yapılabileceğini söyleyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, “Bu konu yeni bir yasal düzenleme konusu değil. Bu konuya ilişkin hem cihazlar açısından, hem cihazların uygulanması açısından teknik standartlar var” dedi.

Her eve bir dedektör takılmasının zorunlu hale getirilmesinin incelenip değerlendirilebileceğini belirten Köktaş, yaşanan olayın değerlendirilmesiyle bundan sonra piyasaya yönelik alınabilecek önlemlerin birbirinden ayrı tutulması gerektiğini söyledi.

Düzenlediği basın sohbet toplantısında kurumun 2008-2009 yılı faaliyetlerini değerlendiren EPDK Başkanı Köktaş, bu yıl içinde EPDK"nin denetim faaliyetlerine hız vereceklerini belirterek denetim yöntemlerini değiştireceklerini, yeni denetim mekanizmalarını devreye sokacaklarını söyledi.

Bütçenin üçte biri denetime

Köktaş, bütçenin yaklaşık yüzde 33"ünü denetim faaliyetlerine ayırdıklarını ve denetim alanında TÜBİTAK ile ortak bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Bu yıl içinde EPDK"nin denetim faaliyetlerine olabildiğince hız vereceklerini anlatan Köktaş, “Bütçenin yaklaşık üçte birini denetim faaliyetlerine ayırdık. 2009 daha etkin bir denetim yılı olacak, farklı stratejileri devreye alacağız” dedi. Elektrik üretiminde de özel sektörün payının artacağını kaydeden Köktaş, 2009"da özel sektörün de doğalgaz ithalatına başlayacağını belirtti.

2009"un yenilenebilir enerji yılı olacağını dile getiren Köktaş, rüzgâr enerjisinin ardından güneş enerjisi ile ilgili hukuki altyapıyı da tamamlayacaklarını aktardı.


HÜRRİYET