Doğalgazın en ekonomik yakıt olduğunu belirten Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, doğalgaz kullanılan 100 metrekarelik bir dairede ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacı kömürden yüzde 62, elektrikten ise yüzde 76 tasarruf sağlandığını söyledi.

Tola, 100 metrekarelik alana sahip bir konutta; ısınma ihtiyacının karşılanmasında 2 ton kömür, mutfak ve sıcak su ihtiyacının karşılanmasında ayda 2 tüp kullanıldığında yıllık 3 bin 160 TL, ısınma ihtiyacının karşılanmasında 10 bin 688 kWh elektrik, sıcak su ve pişirme ihtiyacının karşılanmasında ayda 2 tüp kullanılması durumunda ise bu rakamın 4 bin 877 TL'ye çıktığını söyledi. Tola, fakat ısınma, sıcak su ve pişirme için gerekli olan enerjiyi bin 558 metreküp doğalgazla elde edildiğini ve ödenen miktarın sadece bin 196 TL'ye düştüğünü belirtti.

Tola, ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacında doğalgaz kullanmayı tercih edenlerin kömür ve tüp kullananlara göre yüzde 62, elektrik ve tüp kullananlara göre yüzde 76 daha az ödediklerini söyleyerek Bursa halkına bilgilendirmede bulundu. Tola, doğalgazdan tam verim sağlamak için peteklerin ön ve üstlerinin kapatılmamasını, bina izolasyonunun yaptırılmasını, kullanılmayan alanlarda radyatörlerin kapatılmasını, elektrikler kesildiğinde çalışır durumda olan kombinin kapalı konuma getirilmesini önerdi.