Yüzünüz beslensin
Son zamanlarda en çok kullandığınız güzellik ürünü ne? Salatalık, havuç, vişne ve özellikle de antioksidan özelliği olan ıspanak artık diğer sentetik ürünlerin yerini alıyor. Bir piyasa inceleme raporuna göre alışveriş yapanlarda %79'luk bir kesim doğal ürünleri tercih ediyor. Ayrıca artık birçok kadın kendi güzellik malzemesini mutfağında elleriyle hazırlıyor. Dermatolog Dr. Bowie hastalarının kimyasal ürünlerden ziyade kendi tariflerini uyguladıklarını ve böylece alerjik semptomların önüne geçilebileceğini söylüyor. Tonlarca para döktüğümüz kimyasal ürünleri bırakıp sade ve sağlıklı bir güzelliğe ulaşmak için kendi karışımlarımızı ve tariflerimize güvenelim.

Bukleleriniz çay sayesinde ışıldasın
Rengi ne olursa olsun saçlarınız sonsuz parlaklığa ve capcanlı görünüme kavuşsun. İhtiyacınız olan sadece 2 adet poşet çay ve 2 bardak su. 1. Haftada 1 kez ya da canınız ne zaman istiyorsa kaynar suda poşet çayları 10 dakika bekletin ve sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin. Aceleniz mi var? Hemen buzluğa atın. 2. Şampuanla masaj yapar gibi nemli saçlarınıza hazırladığınız çayı dökün. 3. 10 dakika kuruması için bekledikten sonra saçınızı yıkayın, sonrasında ipek yumuşaklığındaki saçlarınızı gördüğünüzde inanamayacaksınız.
Faydası: Çayın içindeki doğal pigmentler, saçtaki Ph seviyesini düşürdüğü için, ekstra parlaklık ve yumuşaklık sağlıyor.

Cildinizi çilekle temizleyin
Solgun görünen cildinizi çilek maskesiyle canlandırın. İhtiyacınız olan 3 adet orta boy çilek ve 1 çorba kaşığı bal. 1. Çilekleri saplarından ayırıp, küçük küçük dilimler yapın ve bir kaşık yardımıyla kasenin içinde iyice ezin. 2. Balı kaseye ekleyin ve kasenin he yerine homojen dağıtın. 3. Karışımı 3 dakika boyunca yüzünüze masaj yaparak uyguladıktan sonra ılık su ile yıkayın.
Faydası: Çileğin içeriğindeki doğal meyve enzimleri cildi ölü deriden arındırıyor ve bu karışım her cilt tipine uygulanabiliyor.

Tırnaklarınız için
Artık ojeye, cilaya ihtiyacınız yok. Tırnaklarınızı bu karışımla temizleyin. 5 adet kırmızı üzüm ve 1 çorba kaşığı şeker ihtiyacınız olanlar. 1. Üzümleri ortadan ikiye kesin. 2. Üzümlerin sulu kısmını şekere batırın ve sonrada tırnak çevresindeki deriye 30 saniye boyunca bu üzümle masaj yapın. 3. Elinizde kalan fazla şekeri bir havluyla temizleyin ve bir süre bekledikten sonra el kremi uygulayabilirsiniz.
Faydası: Şeker, ölü deriyi temizliyor ve sonrasında sürülen krem de nemlendirici olarak tırnaklarınızı çevreleyen deriler için eşsiz bir malzeme...

Ayaklar için
İki adımda ayaklarınızı tedavi edin. İhtiyacınız olan 1 adet püre haline getirilmiş muz ve 2 çorba kaşığı iri taneli mısır unu. 1. Muzu ve unu nemli kum kıvamına gelene kadar karıştırın. 2. Karışımı ayağınızın her yerine sürün ve nasırlarınız için de 30 saniye bekletin.
Faydası: Mısır ununun sertliği mantar oluşumunu önlerken, muzun da yumuşatıcı bir etkisi var.

Kıvırcık ve yıpranmış saçlar için
Kuru ve cansız saçlarınıza bu karışımla hacim kazandırın. Karışım için 1 muz ve yarım avokado yeterli olacaktır. 1. Avokado ve muzu birlikte püre haline getirin ve saçınıza tarak yardımıyla sürün. 2. Naylon bir örtüyle başınızı sarın ve bu şekilde 10 dakika bekleyin. Karışım saçlarınıza böylece daha iyi nüfuz edecektir. 10 dakika sonunda saçlarınızı soğuk suyla yıkayın.
Faydası: Potasyum yönünden zengin olan muz ve nemlendirici asitler içeren avokado karışımı, saçlarda anında gözle görülür bir yumuşaklık sağlıyor ve bu uygulamanın 2 haftada bir yapılması gerekiyor. / saklambaç