Norveçli avcı Kristoffer Clausen, 2009 yılında blogunda Norveç’teki Sognefjorden yakınlarındaki ormanda bir yıl yaşadığını yazıp, başından geçen maceraları kaleme aldı. Doğada tek başına yaşadığını belirten Clausen, önce ülke kamuoyunun gözünde bir kahraman, sonra ise televizyon yıldızı oldu.
 
“A Wild Man: 365 Days as Hunter, Fisherman and Gatherer” adlı kitabı en çok satanlar listesinde ilk beşte yer buldu. Ancak, Salı günü Clausen, yalan söylediğini, yılan, geyik eti ve yosunla beslenmediğini, ayı ve yılanlarla başa çıkmak zorunda kalmadığını itiraf etti. Dahası, Clausen bu süre zarfında İsveç’in kuzeybatısındaki Trosby’de gayet konforlu bir hayat sürdüğünü paylaştı.
 
Binlerce kişinin takip ettiği blogunda, “Özür dilerim bir aptal gibi davrandım” diye yazarak anlattığı her şeyin yalan olduğunu dile getiren Clausen, Dagbladet Gazetesi’ne verdiği röportajda da “Bunu yaptığım için üzgünüm” dedi.
 
Clausen’in, kaldığı otelin yakınındaki biralışverişmerkezinden ihtiyaçlarını karşıladığı, atlattığı tehlikeleri de kitapta iddia ettiği gibi “yaktığı ateşin başında” değil “otomobilinde” yaşadığı, Norveç kamuoyunu şaşkına çevirdi.