DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sadettin Sarı hakkında, aynı bölümde Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Safi Avcı adına Facebook'da arkadaş grubu kurduğu iddiasıyla dava açıldı. 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istenen Doç. Dr. Sarı, suçlamaları kabul etmedi, kullandığı kablosuz internet bağlantısına başkasının girmiş olabileceğini söyledi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı'nı karıştıran olay, bölümde okuyan bazı öğrencilerin Yrd. Doç. Dr. Safi Avcı'ya, “Hocam, Facebook'ta arkadaşlık davetinizi kabul ettim” demesi üzerine ortaya çıktı. Öğrencilerine Facebook'a üye olmadığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Avcı, ısrar üzerine siteye girip fotoğrafı kullanılarak adına açılan sayfayı görünce şoke oldu. Kendi adını taşıyan sayfada çoğunluğu kız olan 170'den fazla kişinin arkadaş olarak eklendiğini, bunlara mesaj, resim ve arkadaşlık davetleri gönderildiğini belirleyen Yrd. Doç. Dr. Avcı, Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak suç duyurusunda bulundu. Başlatılan teknik takip ve IP araştırması sonucu, Facebook'taki Safi Avcı adına yapılan işlemlerin aynı bölümün öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sadettin Sarı"nın evindeki modemden internete bağlanılarak gerçekleştirildiği tespit edildi.
Olayla ilgili hazırlık soruşturması tamamlanarak, Doç. Dr. Sarı hakkında "başkalarına ait bilgileri izinsiz ele geçirme ve yayma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması geçen ay Denizli 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Doç. Dr. Sadettin Sarı ile mağdur olan Yrd. Doç. Dr. Sadettin Avcı da hazır bulundu. Mahkeme heyeti, suçlamaları kabul etmeyen Doç. Dr. Sarı'nın evindeki ve işyerindeki bilgisayarların incelenmesine karar verdi. Duruşmada ayrıca Resim İş Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan iki öğrenci de tanık olarak gösterildi.
Daha sonra DHA'nın sorularını yanıtlayan ve İddiaların doğru olmadığını savunan Doç. Dr. Sadettin Sarı, “Böyle bir şey yok. Başkası adına Facebook'a üye olmadım. Benim IP, kablosuz internet bağlantısı (wireless) kullandığım için tespit edilmiş olabilir. Evimin çevresinde oturan ve kablosuz bağlantıyı görebilen bir bilgisayar kullanıcısı bu olayı gerçekleştirmiş olabilir. Bunun tespit edilmesi mümkün değil. Benim evimdeki ve işyerimdeki bilgisayarlar incelendi. Bu bir iftiradan başka bir şey değil. Gerçekler dava sonuçlanınca ortaya çıkacak” dedi.
PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Safi Avcı ise, konunun yargıya intikal ettiğini, şu an için yorum yapmasının doğru olmayacağını belirterek, şöyle konuştu:
“Ben Facebook'a üye değildim. Bir gün öğrencilerimden birkaçı Facebook'ta arkadaşlık davetimi kabul ettiğini söyleyince şaşkına döndüm. Siteye girdim ve adıma fotoğrafım da kullanılarak sayfa açıldığı ve çok sayıda arkadaş grubu oluşturulduğunu gördüm. Öğretim üyesi olduğum için, bu olayın kötü amaçlı kullanılabileceğini düşünerek savcılığa suç duyurusunda bulundum. Savcılık yaptığı araştırma sonucu sözkonusu kişinin ev telefonuna bağlı olan IP'den üyeliğin yapıldığını ve arkadaş grupları oluşturulduğu saptandı. Savcılık şikayetim üzerine dava açtı. Davanın sonucunu bekliyorum. Bu konuda çok şaşkın ve üzüntülüyüm.”