AMD en yeni AMD E Serisi Hızlandırılmış İşlemci (APU) platformunu açıkladı.

Genel kullanıcıların dizüstü ve masaüstü bilgisayarları için tasarlanan ve temel performans ihtiyacını uygun fiyatlara karşılayan 2012 AMD E Serisi APU’ların dikkat çeken özelliklerinden bazıları uzun pil ömrü, sınıfında en iyi eğlence ve medya deneyimi, performans ve enerji tüketimi arasında denge ve olağanüstü HD kalitesinde görüntü için benzersiz yenilikler.

“2011 yılında sektöre harici ekran kartı gücünde grafik işlemcisinin dizüstü bilgisayarlara enerji tüketimini arttırmadan yerleştirilebileceğini kanıtladık ve AMD’nin tarihindeki en başarılı dizüstü bilgisayarına imza attık,” diyen AMD İstemci İş Birimi Genel Müdürü Chris Cloran, şöyle devam etti:

“Bugün en yeni APU modellerimizle bu çıtayı daha da yükseltiyoruz. 2012 model AMD E Serisi APU’lar kullanıcılara gündelik işlerinde aradıkları performansı en kaliteli grafik teknolojisiyle sunuyor ve rakiplere göre üç saate kadar daha uzun dayanıyor.”

Eski kod adı “Brazos 2.0” olan 2012 AMD E Serisi APU, AMD’nin en başarılı dizüstü işlemci platformuna yeni zenginlikler katıyor.

• Rakiplere göre %36’ya kadar daha uzun pil ömrüyle daha fazla hareketlilik. 2012 AMD E Serisi APU tabanlı sistemler boş yükte 11 saate kadar pil ömrüne sahip ve internette gezinirken ya da flash oyunlar oynarken 90 dakikaya kadar pil avantajı sağlıyor.

• Tüm büyük web tarayıcılarını, Windows Media Player ve açık kaynaklı VLC oynatıcısını destekleyen AMD Steady Video teknolojisi sayesinde internet videoları ve diğer filmlerdeki sarsıntı ve atlamaların ortadan kaldırıldığı daha zengin bir video deneyimi

• Lider oyun deneyimi. 2012 AMD E Serisi APU platformu, genel kullanıma yönelik olup DirectX® 11 ve DirectCompute destekli tümleşik AMD Radeon™ HD 7000 Serisi ekran kartı seçeneğine sahip tek dizüstü platformudur.

• İnternet bant genişliğinde video indirme işlemlerine veya çevrimiçi oyunlara öncelik vererek internet deneyiminin kesilmemesini sağlayan AMD Quick Stream teknolojisi.

• İki adet SuperSpeed USB 3.0 bağlantı noktası ile harici disklerle 10 kata kadar daha hızlı dosya aktarımı (5Gbps)

• Mikroişlemci ve grafik işlemcisinde (GPU) frekans artışı sayesinde daha yüksek performans

• 3B ekranlara bağlanma imkanıyla üçboyutlu film ve oyunlar

Hızlandırılmış Deneyim

AMD Radeon HD ekran kartlarının işlem kabiliyeti sayesinde Internet Explorer 9, Mozilla Firefox ve Google Chrome gibi önde gelen web tarayıcılarında AMD E Serisi APU’lar ile daha hızlı bir web deneyimi yaşanıyor. AMD, Microsoft ile işbirliği kapsamında yeni AMD E Serisi APU’ları Microsoft Windows® 8 işletim sisteminin temel özelliklerini daha iyi çalıştıracak hale getirerek genel deneyimi iyileştirdi. HTML5 optimizasyonu ve yeni Metro kullanıcı arabirimi desteğiyle, Microsoft’un yeni işletim sistemi için geliştirilecek Metro tabanlı uygulamalarda daha yüksek hız elde edilebilecek.

Sektörün heterojen bilişim ve GPU kullanımı yönündeki hareketliliğine katılmak isteyen geliştiricilere, AMD Fusion Geliştirici Zirvesi’nde çok önemli bilgiler aktarılacak.

Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung, Sony ve Toshiba gibi küresel OEM’lerin AMD E Serisi APU tabanlı sistemler üretmesi bekleniyor.