Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan'ı canlandıran Meryem Sahra Userli ile bölüm başı 10 bin, Wilma Elles ile 5 bin TL'ye anlaşan yapımcılar, yerli yıldızların astronomik ücretlerini aşağı çekmeye çalışıyor.

Vatan gazetesinin haberine göre, yerli kadın oyuncular bölüm başına aldıkları ücreti artırınca yapım şirketleri çareyi yurt dışından oyuncu transfer etmekte buldu. Bunun son örneği ise 'Muhteşem Yüzyıl'da 'Hürrem Sultan'ı canlandıran Alman asıllı Türk oyuncu Meryem Sahra Userli (27) ile "Öyle Bir Geçer Zaman ki" dizisinde Caroline'i oynayan Wilma Elles(27) oldu.

İki Alman asıllı oyuncunun, Beren Saat ve Tuba Büyüküstün gibi oyuncuların aksine rol aldıkları dizilerden bölüm başına makul rakamlar kazandığı ortaya çıktı. Meryem Userli bölüm başına 10 bin TL ayda ise 40 bin TL kazanırken Wilma Elles'in ise haftalık 5 bin TL aylık 20 bin TL aldığı öğrenildi.

Ailesini bırakıp İstanbul'a gelen Meyem Sahra Userli'ye yapımcı şirket TİMS'in aynı zamanda Cihangir'de kiralık bir de ev tuttuğu öne sürüldü. Buradaki şöhretleri sayesinde yabancı basının da dikkatini çeken Meryem Userli ve Wilma Elles yaptıkları röportajlarda Türkiye'yi yere göğe sığdıramıyor.

Wilma Elles bir Alman tv kanalına yaptığı röportajda "İstanbul'da kendimi evimde gibi hissediyorum, burada herkes beni çok seviyor" derken Meyem Userli de bir söyleşisinde "İnsanların beni 'Lokum gibi kızsın' diyerek sevmelerine çok şaşırıyorum" demişti.

Yerli kadın oyuncular cep yakıyor!

- Beren Saat bölüm başına: 35 bin TL

- Tuba Büyüküstün bölüm başına: 30 bin TL

- Özgü Namal bölüm başına: 30 bin TL

- Bergüzar Korel bölüm başına: 25 bin TL

- Cansu Dere bölüm başına: 20 bin TL