Avrupa Yakası"nın 'Burhan Abisi' yeni sezon için kararını verdi. Ayrılıyorum demedi ama ayrılacakmış gibi konuştu:
Televizyon gazetesi'nin haberine göre, Avrupa Yakası dizisinin sevilen karakterlerinden "Burhan" tiplemesiyle dikkat çeken oyuncu Engin Günaydın, tatil için geldiği Foça"daki yazlık evinde açıklamalarda bulundu.

İzlenme rekorları kıran Avrupa Yakası"nın dördüncü yılında da kadroda olacağını açıklayan Günaydın, geçen nisan ayında İzmir"in Urla İlçesi"nde sahneyi 10"uncu dakikasında terk ettiği "O Hikayedeki Mal Benim" adlı oyunu da bir daha sahnelememe kararı aldığını söyledi.

Yoğun geçen 3 yıl yaşadığını, Avrupa Yakası dizisinin seti, reklam filmleri çekimi, yurt içi ve dışında 200 kez sahnelediği "O Hikayedeki Mal Benim" adlı gösterisiyle çok yorulduğunu belirten Engin Günaydın, şunları söyledi:

"Oyunumu sahnelemek için gittiğim yerlerde salonu dolduranlara "Avrupa Yakası"nda oynamamı istiyor musunuz?" diye soruyordum. Yanıt hep "Evet" oluyordu. Benim gönlüm ise tiyatrodan yanaydı. Ama Urla"da yarım bıraktığım oyun sonrasında kafamdaki tüm planlar alt üst oldu.

Üç yıl boyunca dizi seti, reklam filmleri, tiyatro sahnesi çok yordu. Özellikle Avrupa Yakası"nın çekimleri günlerce sürüyordu. Ama yeni sezonda diziye devam etme kararı aldım. "O Hikayedeki Mal Benim" adlı gösteriyi ise bir daha sahnelemeyeceğim."

Gişe Organizasyonun yurt içi ve yurt dışı turnesini hazırladığı, "Hücreler" adını verdiği, geniş bir oyuncu kadrosuna sahip yeni gösterisini sahnelemekten de vazgeçtiğini belirten Engin Günaydın, "Çünkü, kadromda yer alan oyuncuların hepsi dizilerde, televizyon programlarında, sinema çekimlerinde görev alıyor. Hepimizin bir araya gelmesi imkansız gibiydi. Bunun için bu projeyi askıya aldım. Ama iddialı bir film projesi ve senaryosu üzerinde çalışıyorum. Bakalım ortaya nasıl bir şey çıkacak" dedi.