Rotterdam islam Üniversitesi Rektörü Akgündüz dizide Hürrem Sultan hakkında yanlış bilgilendirme yapıldığını söyledi. Akgündüz sözlerine şöyle devam etti: "Hürrem Sultan Osmanlı Devleti'nin haremine alınan ve islami bir manevi terbiyeden geçen çok kıymetli bir hanımefendidir. Hürrem bir mektubunda 'Hoca Sadettin Efendi'nin eserini okuyorum. Bu gece birinci cildi bitirmek istiyorum. Bugün teravih namazına gelemem' demiştir. Ben şunu açıkça ifade edeyim ki bu eserin bir iki sayfasını bir saat içinde çözebilecek çok az ilahiyat profesörü var. Yani Hürrem Sultan da böylesine bir kültürlü hanımefendidir."

Dizi kafa karıştırıyor

Prof. Akgündüz, dizideki sanatçıları suçlamadığını fakat bu tür projelere yatırım yapan insanlarda iyi niyet aramadığını söyledi. Ahmet Akgündüz, "Bu gibi diziler,Türk gençliğinin Osmanlı'yı doğru öğrenmesine karşı başlatılan bir kafa karıştırma projesidir" dedi.

Dizi Yeşim Salkım'ı çıldırttı

'Muhteşem Yüzyıl' dizisine bir tepki de Yeşim Salkım'dan geldi. Salkım, tarihimize özen göstermeyen TV patronlarını, yapıcıları ve reklamcıları suçladı. Salkım twitter'da şunları söyledi. "Şöyle hasından bir tarihimizi çekemediniz ya... Sizi oraya oturtan o patronlarınıza yazıklar olsun. Ne fantezi düşkünü milletmişsiniz. Bu dizi yüzünden TV'yi hayatımdan çıkarttım. Nereye gömeceksiniz o paraları. Altı üstü 7 metre kefen giyeceğiz."

bugün