Bir çok dizinin final sahnesindeki kaza, patlama, tabanca ile vurma gibi sahneleri hem diziye heyecan katıyor hem de bir sonraki sezon birilerinin yokluğuna seyirci alıştırılıyor.

Star TV'deki Sonbahar dizisinin final sahnesindeki düğünde de benzer bir durum yaşanmıştı. Galip'in eski karısı Nursel'in gelinlikle gelip etrafa kurşun yağdırdığı sahneden sonra yeni sezonda ne olacağı henüz bilinmiyor ancak Erkan Petekkaya'nın sözleri, bunun hem dizinin heyecanını arttırdığı, hem de yapımcıya anlaşamayacağı oyuncuyu diziden çıkartmak için bir fırsat olduğu görüşünü destekler nitelikteydi.

Kanaltürk'te Bilal Özcan'ın sunduğu 'Laf Aramızda' programına konuk olan Erkan Petekkaya, dizinin yeni sezonunu merak eden izleyicilerin, o kurşunlardan birisinin kendisine isabet edip etmeyeceğiyle ilgili meraklarını şu sözlerle yanıtladı:

"Valla sezonda şirketle anlaşamayana diyecekler ki 'O kurşun size gelmişti kardeşim!' (Gülüyor) Ortalığa atıyor. Kime denk geldiği belli değil yani."

Petekkaya kahkahalarla söylediği bu sözlerin ardından senaristlerin yeni sezon için çalıştıklarını ve dizinin sezona bambaşka bir halde gireceğini belirtti.

Senaryosunun alt yapısının ve çatısının değiştirildiğini ifade eden Erkan Petekkaya, "Kurşunun kime denk geldiğini ben de bilmiyorum şimdilik" diye konuştu.

DİZİ PİYASASI TOPARLANIYOR

Çok sayıda dizinin çekildiği Türkiye'de kriz nedeniyle zor günler geçiren piyasanın eskiye oranla biraz toparlanma yaşadığını söyleyen Petekkaya, "Çok insan buradan ekmek yiyor. Apayrı bir sektör oluştu gerçekten yıllardır Türkiye'de. Çıtası yükseldi. Eskisi gibi değil. Bundan 14 sene, 12 sene önceki gibi değil. Diziler çok kaliteli çekiliyor artık" diyerek neredeyse her hafta bir film çektiklerini, aynı özeni gösterdiklerini anlattı.

Eskiden yapılan dizilerin hoş seda olup gittiğini ama internet sayesinde artık çöpe gitmediğini ve tekrar tekrar izlenebildiğini belirten Petekkaya, "Piyasa da gelişiyor tabi ki... İnşallah daha iyi yerlere gelir. Hem kalitesi açısından hem insanlara kazandırdıkları, insanlara öğrettikleri açısından her anlamda inşallah çok iyi yerlere gelir" şeklinde konuştu.

Televizyon Gazetesi