Eşi ve çocukları, dizinin yapımcılığını üstlenen Gold Film yetkililerinin kendileriyle ilgilenmediklerinden yakındılar.

Dizinin bir sahnesi için, 23 Ağustos"ta Zeytinburnu"ndaki Fox Televizyonu stüdyolarına giden 32 yaşındaki Fatma Elif Develi akşam saatlerine kadar sıcak havada süren yoğun çekim stresine daha fazla dayanamadı. Saat 18.30"u gösterdiği sırada televizyonun kafeteryasında oturan Mustafa Develi"ye heyecanla gelen bir görevli, "Eşiniz bayıldı" dedi. Develi, eşinin yanına gittiğinde yerde hareketsiz yattığını gördü.


İLKYARDIM GÖREVLİSİ BİLE YOKTU
Mustafa Develi, eşinin yanına gittiğinde yüzüne bir bardak su dökülerek ilkyardım yapıldığını gördüğünü belirterek, şunları söyledi: “Nefes alışverişi yoktu. Ağzını açtığımda boğazına kaçan dilini çekince, "Ohhh" diye bir nefes almaya başladı. Sette bırakın ambulans bulundurmayı ilkyardım görevlisi bile yoktu. Eşimi ambulans gecikince bir taksiye koyarak yakındaki Ermeni Hastanesi"ne götürdüm. O gün eşimin 7 kez kalbi durmuş. İlk gün Gold Film yetkilileri masraftan kaçınılmaması gerektiğini her türlü masrafı ödeyeceklerini söyledi. Hastane özel olduğu için masrafları yüklüydü. Günlük 400 lira yoğun bakım için yatak parası isteniyordu. Hem bize yakın olur, hem de sigortamdan istifade etmek için 4 gün sonra Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne götürdük."
NE FİLMİ NE ÇOCUKLARINI HATIRLIYOR
Yaklaşık bir aylık bir zaman geçmesine rağmen yapımcı firmadan kimsenin kendilerini arayıp sormadığından yakınan Mustafa Develi, "Eşim 6 aydır dizi film çekimlerine gidiyordu. Bu dizide 5-6 günlük çekimleri vardı. O gün iyi ki yanında gitmişim. Yoksa eşimin ölüm haberini alacaktım. Şu an eşimin kalbinde ritm bozukluğu var. Önceki gün kalbine pil takıldı. Eşimde geçirdiği rahatsızlık sonucu unutkanlık başladı. Ne oynadığı diziyi ne de çocukları hatırlıyor. Hatırladığında ise, "Çocuklarımı bana neden göstermiyorsun" diyor. Yediği yemeği bile unutup aç olduğunu söylüyor. Kızımız Beyza her gün "Annem ne zaman gelecek" diyor. Yakında okulları başlayacak. Onlara bile bir hazırlık yapamaz haldeyim" dedi.

Kendileriyle ilgilenmeyen film şirketi aleyhine dava açmaya hazırlandığını belirten Mustafa Develi, "Eşimin haklarını aramak için gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi"ne kadar gitmeyi düşünüyorum. Sine-Sen avukatlarıyla da görüştüm. Yardımcı olacaklarını söylediler. / milliyet