Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğretmenleri, Microsoft teknolojileri ile geliştirdikleri eğitim projesiyle birinci oldu. Öğretmenler, Washington'da düzenlenecek olan uluslararası forumda Türkiye'yi temsil edecek.
 
Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulrezak Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Microsoft tarafından 7-10 Eylül tarihlerinde Ürdün'de düzenlenen ''Orta Doğu ve Afrika Yenilikçi Öğretmenler Forumu''nda 25 ülkeden toplam 104 öğretmenin Microsoft teknolojileri ile geliştirdikleri eğitim projeleriyle yarıştığını söyledi. Tekin, Diyarbakır Yenişehir Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğretmenlerinin geliştirdiği ''Yenilikçi İngilizce'' projesinin ''iş birliği'' kategorisinde birinci olduğunu belirtti.
 
Projeyle ''İngilizce dersine ilgileri az fakat bilgisayar yeterlilikleri fazla olan öğrenciler ile İngilizce becerileri gelişmiş, ancak bilgisayar yeterlilikleri daha az olan öğrencilerin işbirliği içerisinde çalışmalarının sağlandığını'' kaydeden Tekin, ''Bu başarının özellikle Yenişehir ilçemizde olması gurur verici bir durum. Ayrıca okulumuzdaki bu başarı bir ekip ruhunun ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Ekip ruhuyla yapılacak olan çalışmalarda daha iyi başarılar bizleri bekliyor'' dedi.
 
Yarışmada birinci olan Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğretmenleri, 7 Kasım'da Washington'da gerçekleştirilecek uluslararası forumda Türkiye'yi temsil edecek.