Askeri aracın geçişi sırasında patlama oldu yaralananlar var

Diyarbakır'ın Dağkapı semtinde, Dedeman Oteli ve Galeria Alışveriş Merkezi arasındaki otoparkta bulunan bir araç askeri servis aracının geçişi sırasında patladı.

Saat 16.55'te meydana gelen bombalı saldırıda birçok kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne 20'ye yakın yaralı getirildiği belirtiliyor. Patlama sonrasında çevredeki pek çok evin camları kırılırken, bazı araçlar da zarar gördü.

Patlamanın mesai bitimine yakın bir zamanda meydana gelmesi ve bu yolun çok sık kullanılan bir yol olmasının yaralı sayısını artırabileceği ifade ediliyor.

OTOBÜS ALEV ALEV YANDI


Adliye ve belediye binasının yakınlarından meydana gelen patlamanın bir servis aracının geçişi sırasında meydana geldiği ve alev alan otobüsün yanmaya devam ettiği bildirildi. Otobüsün söndürülmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Otobüsün askeri bir araç olup olmadığı ile ilgili bilgiler henüz netleşmedi.

DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA : HASTANALER ALARMDA, İKİ PKK ÜYESİ ARANIYOR

Diyarbakır'da askeri bir servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerindeki hastaneler alarma geçti. Olayla ilgisi bulunduğu öne sürülen iki PKK üyesinin arandığı belirtilirken, patlamanın meydana geldiği yerde ikinci bir bomba ihtimaline karşın güvenlik önlemleri alındı.

"BÖLGE BOŞALTILIYOR"

Diyarbakır'da meydana gelen patlamanın bulunduğu bölgedeki binalar ve yerleşim yerleri güvenlik gerekçesiyle boşaltılıyor. Patlamanın ardından bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yanan araçları söndürmeye çalışırken, Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Emniyet Müdürü'de bölgeye geldi.

'Uzaktan kumandalı güçlü patlayıcı'



AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, gelen ilk bilgilere göre, hastaneye 57 yaralının getirildiğini ve yaralılardan 7"sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.


Uzaktan kumandalı çok güçlü bir patlayıcı ile saldırının gerçekleşmiş olabileceği bilgisini veren Kurt, menfur saldırıda ölenlerin olmamasını ve şiddet olaylarının son bulmasını dilediğini söyledi.

Emniyet yetkilileri, ikinci bir bomba ihtimaline karşı şüpheli bir araçta incelemelerde bulunuyor.

Çevredeki binalarda ve araçlarda çok büyük hasar meydana gelirken yaralananlar arasında askerler ve öğrenciler bulunuyor.

BBC: HEDEF ASKERİ ARAÇ


Diyarbakır"da patlama, İngiliz yayın kurumu BBC tarafından flash haber olarak verildi. BBC, “Diyarbakır"daki patlamanın hedefinin askeri araç olduğu"nun bildirildiğini belirtti.

İngiliz yayın kurumu BBC, Diyarbakır"daki patlama ile ilgili son dakika haberinde parlamanın hedefi bir askeri araç olduğu, yaralıların bulunduğunun bildirildiğine dikkat çekti.

BBC “Türk polisi hemen Kürt militanlarından şüphelendiğini söyledi" ifadesini kullandı.