Van’ın Başkale İlçesi’nde de İbrahim Oruç adlı göstericinin Bismil'de polis kurşunuyla ölmesini protesto etmek için yapılacak basın açıklamasına polis izin vermeyince olaylar çıktı.
 
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Seyrantepe köyü kırsalında terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen teröristlerden "Cemal" kod adlı Kenan Topdemir'in cenazesi Diyarbakır Şefik Efendi Camisi'nde kılınan namazın ardından aralarında bağımsız milletvekili Emine Ayna ile milletvekili adayları Leyla Zana, Nursel Aydoğan ve Altan Tan'ın da bulunduğu grup tarafından Yeniköy Mezarlığı'na getirildi.
 
Cenazenin defnedilmesinden sonra Sento Caddesi'nden yürüyüşe geçen grupta yer alan yüzleri kapalı bazı kişiler, güvenlik önlemi alan polise havai fişek, molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı.
 
Bunun üzerine polis, göstericileri basınçlı su ve biber gazı kullanarak  dağıttı. Bazı göstericiler gözaltına alındı.
 
VAN:
Van’ın Başkale İlçesi’nde de Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ndeki gösteriler sırasında 17 yaşındaki İbrahim Oruç’un öldürülmesini protesto etmek için yapılacak basın açıklamasına polis izin vermeyince olaylar çıktı. 
 
Polis, göstericileri gözyaşartıcı bomba ve tazyikli suyla dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Ara sokaklarda süren olaylar sırasında bir gösterici ise koluna isabet eden gaz bombasıyla yaralandı.