Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin aldıkları duyumlar üzerine Diyarbakır'da yapılması planlanan saldırıların önlenmesi için geniş kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Terör örgütü ve yandaşlarına fırsat vermemek için teyakkuza geçen Diyarbakır polisi il giriş ve çıkışları ile il genelinde başlattığı uygulamalarla şüpheli araç ve şahıslar üzerinde detaylı aramalar yapıyor. Son 1 haftadır uygulamalarını yoğunlaştırarak terör örgütü ve yandaşlarının hareket alanlarını kısıtlayan Diyarbakır polisi bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren şehrin giriş ve çıkışları ile il genelinde geniş kapsamlı bir uygulama başlattı. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan terör, asayiş, kaçakçılık, güvenlik, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin müşterek yaptığı uygulamalarda şüphe üzerine durdurulan araçlarda detaylı aramalar yapılıyor. Her şube personeli durdurulan araçları kendi kısımları ile ilgili teferruatlı inceliyor. Diyarbakır-Elazığ, Diyarbakır-Bingöl ve Diyarbakır-Mardin karayollarında başlatılan uygulamalarda durdurulan araçlardaki vatandaşlar indirilerek üst aramaları yapılırken, araçlar da didik didik aranıyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından şehir genelinde başlatılan uygulamalar gece gündüz devam ederken, Mehmetçik de kırsalda teröristlerin barınabileceği ve eylem yapma hazırlığı yapabileceği alanları didik didik arayarak operasyonlarını sürdürüyor. Diyarbakır genelinde başlatılan çalışmalarla kırsal alanda teröristlerin barınabilecekleri bölgelerde hava destekli operasyonlar sürüyor.

DİYARBAKIR-BİNGÖL KIRSALINDA OPERASYON
Öte yandan, 15 Ağustos yıl dönümünde eylem hazırlığında bulunan PKK terör örgütü mensuplarının bilgisini alan güvenlik kuvvetleri, Diyarbakır-Bingöl kırsalında geniş kapsamlı operasyon başlattı. Bir grup teröristin bulunduğu alanı tespit eden güvenlik kuvvetleri, bölgeye karadan ve havadan asker indirmeye başladı. Havadan bölgeye indirilen komandolar yüksek tepelerde konuşlandırılarak, karadan sürdürülen operasyon kapsamında mayınlara karşı arama tarama faaliyeti yapan Mehmetçiği koruyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Diyarbakır-Bingöl Lice, Kulp, Hani ve Genç kırsalında operasyonların yoğunluk kazandığı bildirildi.