RİZE’de çekimlerine başlanan ’Yangın Var’ isimli sinema filmi için kullanılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye aracını görenler ne olup bittiğini anlamak için set ekibini soru yağmuruna tuttu. 

Bazı kişilerin tepki göstermesi üzerine polis araç çevresinde güvenlik önlemi aldı. Set ekibi bugünkü çekimler için itfaiye aracı ve çevresine, ’Dikkat çekim aracıdır’ ve ’Dikkat film çekimi’ yazılı uyarı tabelaları astı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl Trabzon’un Çayırbağı beldesine hediye ettiği itfaiye aracının sürücüsünün Trabzon’a gelinceye kadar başından geçenleri konu alan, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yaptığı, başrolünü Osman Sonant ve Nesrin Cavadzade’nin paylaştığı ’Yangın Var’ isimli sinema filmi için Rize’de çekimler yapıldı. 

Çekimler sırasında trafiğe kapatılan Cumhuriyet Meydanı’nda park halinde olan ve üzerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden ödünç olarak alınan, çekimler tamamlanınca yeniden gönderilecek Diyarbakır plakalı itfaiye aracını görenler ne olup bittiğini anlamak için set ekibini soru yağmuruna tuttu. Bazı kişilerin tepki göstermesi üzerine polis çevrede önlem aldı. Film set ekibi de bugünkü çekimler sırasında itfaiye aracı ve çevresine ’Dikkat çekim aracıdır’ ve ’Dikkat film çekimi, yavaş geçin’ yazılı uyarı tabelaları astı.

Başrol oyuncusu Osman Sonant, çok keyifli bir yol filmi çekildiğini belirterek şöyle dedi:

"Bunun yanında iki halkın birbirini tanıma ve anlama sürecini de anlatıyor. Bir takım bazı bilmezlikten kaynaklanan ön yargıların aslında tamamen gereksiz olduğunu ve bu coğrafyada herkesin aslında birbirine benzediği konu ediliyor. Filmin bunu anlatmasının yanında biz bunu gittik gördük."

İnsanların Diyarbakır Belediyesi’ne ait itfaiye aracının burada olmasına anlam veremediğini ifade eden Sonant, "Çünkü Rize ile Diyarbakır arasında uzun bir mesafe var. 21 plakalı Diyarbakır Belediyesi’ne ait itfaiye aracı burada dikkat çekti, çekmemesinin imkanı yok. Bununla ilgili bize sorular soruldu. Bu sorular öfke ve tahammülsüzlüğe dönüşmedi. İtfaiye aracının burada ne işi olduğunu anlamaya çalıştılar. Arkadaşlarımız da bunun bir film çekimi olduğunu anlatmaya çalışt" dedi.

ARALIK AYINDA VİZYONA GİRECEK

Film çekimlerin Diyarbakır’da başladığını, Bingöl, Erzurum ile Artvin’den sonra Rize’de devam ettiğini ve Trabzon’da son bulacağını anlatan Yönetmen Murat Saraçoğlu, "Gerçek bir hikayeden yola çıktık. Diyarbakır Belediyesi, Trabzon’un Çayırbağı Belediyesi’ne bir itfaiye aracı hediye ediyor. Onu almaya giden itfaiyecinin yaşadıkları konu ediliyor. İtfaiye aracına dönüş yolunda bir de genç kız bindiriyoruz. Birlikte bu yolculuğu yapıyorlar. Trabzon’da film güzel bir şekilde bitiyor. Ağustos ayının ortasında film tamamlanacak. Aralık ayında vizyona girecek" diye konuştu.

YANGIN VAR FİLMİ

Geçen yılın Mart ayında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, itfaiye aracı bozulan Trabzon’un Çayırbağı beldesine bir itfaiye aracı hibe etti. Aracı almaya giden Karadenizli şoför yol boyunca fıkra gibi olaylarla karşılaştı. Basında çıkan haberlere göre, itfaiye aracı yolda defalarca arandı, bomba ihbarı yapıldı ve şoför rahatsız edildi. ’Yangın Var’ filmi de, işte bu olayı konu ediyor.

Filmdeki hikayeye göre, Karadenizli, ’Koşman’ itfaiye aracını almak için ilk kez Diyarbakır’a geliyor. Dönüş yolculuğunda yanında gizemli bir misafir, önünde sıra dışı bir macera kendisini bekliyor. Aşk, hüzün ve kahkaha dolu 1200 kilometrelik yolculuk, Koşman ve ona katılan Asya’nın bütün hayatını değiştiyor.