Diyarbakırlıların yoğun ilgisi eşliğinde gezisini sürdüden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulu cami girişinde vatandaşlara hitaben "Bu gösterdiğiniz sevgi muhabbet benim şahsımda milletimize, devletimize, vatanımıza gösterdiğinizdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, beraberinde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Sur ilçesindeki Nebi Camisi"nde cuma namazını kıldı.

Cami girişinde vatandaşlar alkışlarla karşıladıkları Cumhurbaşkanı Gül"e, büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazından sonra Bakan Eker ve Vali Toprak"la birlikte, Nebi Camisi"nden Hasanpaşa Hanı"na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında Gazi Caddesinde vatandaşlar Cumhurbaşkanı Gül"e büyük sevgi gösterisinde bulunurken, sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor, Diyarbakır seninle gurur duyuyor" tezahüratlarında bulundu.

Bazı vatandaşlar "Halkın Cumhurbaşkanı" yazılı pankart açtı.

Cumhurbaşkanı Gül"ün başına tarihi Hasanpaşa Hanı"na girişinde güller ve karanfiller atıldı.

Hasanpaşa Hanı"nda bir kafede kahve içti, tatlı yedi. Tarihi hanı gezen Gül"e bir vatandaş tespih hediye etti. Bakır işlemeciliği konusunda bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül"e bakır kahvedanlık ve bakır tepsi hediye edildi.

Daha sonra tarihi Ulu Camisi önüne gelen Cumhurbaşkanı Gül, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, platforma çıktığı sırada , yaşlı bir kadın korumaları geçerek Gül"e sarıldı. Ancak, daha sonra yaşlı kadın kısa süreli bir baygınlık geçirdi.

"Diyarbakır seninle gurur duyuyor" tezaharütları yapılması üzerine Gül, konuşmasında, "Asıl ben sizlerle gurur duyuyorum" diyerek konuşmasına başladı.

"Bin yıldır kardeşiz. Hepinizi sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Bakın orada görüyorum, "bin yıldır kardeşiz" diyor. Binlerce yıldır kardeşiz. Bu gösterdiğiniz sevgi ve muhabbet tabii ki benim şahsımda, milletimize, devletimize, vatanımıza gösterdiğinizdir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, bu kardeşliği ve dostluğu ilelebet hep beraber yaşatacaklarını vurguladı.

Bu memleketin, büyük bir memleket olduğunu anlatan Gül, şöyle konuştu: "Bu memleketin farklılıkları hepimizin zenginliğidir. Türkiye"nin Edirnesi farklı, Erzurumu farklı, Diyarbakır"ı farklı Trabzonu farklı. Hepsi Türkiye Cumhuriyeti"nin. Burada yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti"nin eşit vatandaşlarıdır. Hepimizin hak ve hukuku eşittir. Hepimiz de bu ülkeyi hep beraber top yekun vatandaşlarımızla kalkındırmak, geçindirmek, herkese iş güç bulmak ve herkesi mutlu, özgür ve hür yapmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Sağ olun, var olun."