Diyanet İşleri'nin yeni Başkanı Mehmet Görmez, ilahi vahyin mesajlarının herkesin en rahat anlayacağı, anadilinde verilmesi gerektiğini söyledi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, selefi Ali Bardakoğlu'nun görevden ayrılış sürecindeki etkenlerden biri olarak tartışılan Kürtçe hutbe ve vaaz konusunda farklı bir yaklaşım ortaya koydu. 'İlahi vahyin mesajlarının her dile ve her lehçeye çevrilmesi esastır' diyen Görmez, 'Hiçbir Diyanet İşleri Başkanı, ilahiyatçı ve din görevlisi böyle bir konuya etnik ve ırk temelinde yaklaşamaz. Bunun tartışılması dahi doğru değildir' dedi.

MISIR OLAYLARI

Göreve atanmasının ardından ilk kez basınla bir araya gelen Mehmet Görmez'in mesaj ve değerlendirmeleri şöyle:

- Özellikle İslam söz konusu olduğunda, çağdaş bütün dünyanın bir çıkmazı ve açmazı var. Buralarda yaşanan hadiselerin siyasi, sosyal, ekonomik boyutları, din boyutunun çok çok önündedir.

- Endişeye mahal yok. Türkiye'de dindarlık ile modernliğin, karşıt iki kutup üzerine oturtulması, bilimsel ve tarihi olarak kesinlikle doğru değil.
- Türkiye'de zaman zaman, iş dünyası din raporları yayımlamıştır. Biz de görüşerek, varsa eleştirilerini alalım.

ZORUNLU DİN DERSİ EĞİTİMİ

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersiyle din eğitimi farklı şeylerdir demeye devam edeceğiz. Bir insan, dine inanmıyorsa, komşusuyla doğru iletişim için için asgari din bilgisine sahip olmalı.

Çiğdem TOKER / Akşam