Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Miraç gecesinde düzenlenen özel kandil programı ile test yayınına başlayan Diyanet TV’nin yayın hayatına başlaması dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Görmez mesajında, Diyanet TV’nin amaç ve hedefini, “Hikmetli bir gönül dili ile İslâm’ın hak ve hakikate dayanan tevhit inancını, ihlas ve samimiyette birleşen ibadetini, bilgi ve hikmete dayanan ahlâkını, şefkat ve merhametle yoğrulan adaletini geniş halk kitlelerine ulaştırmak.” sözleriyle açıkladı.


“İslam’a ve insanlığa hizmet gibi bir misyonu olacak”

Yayıncılık ilkeleri hakkında da bilgi veren Görmez, “Yayınlarda yüce İslâm’ın sahih ve güvenilir kaynaklarına dayalı temel öğretiler esas alınacaktır. Bu kanalın İslâm’a ve insanlığa hizmet gibi bir misyonu daima olacak; ancak kanal, hiçbir zaman misyonerlik yapmayacaktır. Din konusunda bilgi verirken, imaj, reklâm ve propaganda yollarına başvurulmayacaktır. Hakikatler, asla imajla örtülmeyecektir. Yayınlar, günümüz insanına hitap edecek bir dil ve üslupla, Kur’an-ı Kerim ve Sahih Sünneti esas alan, tarihî ve kültürel değerlerimizle herkesi kucaklayan bir anlayışla yapılacaktır. Kanal, içinde yaşadığımız toplumu ortak idealler etrafında birleştiren, aile yapısını koruyan ve toplumu huzura götüren bir anlayışla yayın yapacaktır. Çocuklar, gençler, geniş halk kitleleri, yurtiçi ve yurtdışındaki vatandaşlarımıza yönelik uygun yayın politikaları geliştirilecektir.” dedi.

Her türlü ayrımcılığa karşı bir kanal

Yayınlarda bir yandan İslâm’ı çağın değer ve ruhuyla buluşturmaya çalışırken bir yandan da toplumda en çok ihtiyaç duyulan birlikte yaşama iradesini güçlendirme konusunda kardeşlik ilkesinden ödün vermeyen bir kuşatıcılık içinde olunacağını kaydeden Görmez, “Bu kanal, din, dil, ırk, cinsiyet, mezhep ve meşrep gibi her türlü ayrımcılığa karşı İslâm’ın rahmet yüklü evrensel mesajını iletmenin bir aracı olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı, gündelik siyasetin dışında kalarak günü birlik tartışma ve atışmalara açıkça mesafe koyan tavrını, radyo televizyon yayıncılığında da sürdürecektir. Yayınlarda ülkemizin İlâhiyat birikimi ile ona kapı açan tarih, edebiyat, iletişim, estetik ve sanat alanlarındaki birikiminden istifade edilecektir.” diye konuştu.