Divan Grup, Preferred Hotel Group ile alt marka (soft branding) üyeliği anlaşması imzaladı.

Türkiye'nin ilk zincir otel markası Divan Grup'un, Çamlıca Dijital Panaroma'da düzenlenen basın toplantısında, iş ve turistik oteller için global anlamda pazarlama ve teknoloji desteği tedarikçisi ''Preferred Hotel Group'' ile alt marka üyeliği anlaşması yaptığı açıklandı.

Divan Grup oteller, restoranlar ve ziyafet birimleri operasyonlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Gün, Preferred Hotels Group iş birliği ile markalarını, uluslararası platforma daha aktif şekilde taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Gün, Divan markasına değer katmak ve şirketin gelirlerini artıracak, uzun ve detaylı incelemeler yaptıklarını ifade ederek, ''Bu incelemeler sırasında, gördük ki uluslararası arenadaki performansı, vizyonu, iş ortaklarına olan bakış açısı, satış ve pazarlama stratejileri ve mükemmelliğe olan adanmışlığı ile Preferred Hotel Group, Divan Grup için en uygun stratejik ortak'' şeklinde konuştu.

2011 yılında tekrar faaliyete girecek efsanevi Divan İstanbul da dahil olmak üzere sekiz oteli, Preferred şemsiyesi altındaki markalarla eşleştirdiklerini kaydeden Gün, ''Her iki tarafa da 'kazan, kazan' prensibi içinde, başarılı bir işbirliği diliyorum'' dedi.

Preferred Hotel Group Avrupa Kıtası'ndan Sorumlu Bölge Direktörü Bruno Chiaruttini de Divan Grup'un alt marka ortaklığı konusunda kendilerini seçmiş olmasından gurur duyduklarını belirtti.

Divan Grup ile mükemmel hizmet, kişiselleştirme, fark yaratan ürünler ve müşterilere hizmet etme konularında benzer değerler paylaştıklarını kaydeden Chiaruttini, ''Otelcilikteki evrensel varlığımız ve uzmanlığımız, Divan Grup'a, Türk turizminde hem tatil hem de iş seyahati için arzulanan destinasyon olma hedeflerinde daha fazla görünürlüğün yanı sıra daha geniş erişim sağlayacaktır'' diye konuştu.

A.A.