DİTAB hizmet binasında yapılan toplantıya Başkan Salih Bankoğlu’nun yanı sıra DİTAB Turizm Danışmanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla da katıldı.

Sezonun beklentileri tam olarak karşıladığını söylemeyeceğini belirten Bankoğlu, turizm sezonundan beklentilerin altında kalmasının Didim’e özgü bir sorun olmadığının belirterek, “Turizmde ki gerileme tüm Türkiye’nin sorunu. 2012 yılı itibari ile Haziran ayında ülkemize gelen Rus turistte yüzde 5, İranlı turistte ise yüzde 40’a varan gerileme var. Suriye ve İsrail’den ise hiç turist gelmiyor. Suriye krizi ve askeri müdahale beklentisi turizme darbe vurdu, beklentilerimize zarar verdi” dedi.

Ramazan ayı nedeniyle tur firmalarının değişik tedbirler alarak alternatif turizm paketleri hazırladıklarını aktaran Bankoğlu, Didim’in genel anlamda Ramazan ayı düşüşlerinden en az etkilenen ilçelerden biri olduğunu aktardı. Nitelikli ve değişikliğe giden otellerin yüzde 100 dolulukla çalıştığını belirten Bankoğlu işletmecilerinde gelişme ve çeşitlilik göstermesi gerektiğini söyledi.

KARARLAR ALINIYOR UYGULAMA YOK

İl Turizm Koordinasyon Toplantısının Didim’de yapıldığını hatırlatan Bankoğlu “Kaymakamımız hassas ve tecrübeli bir idareci, belediye başkanımız turizmci, valimiz ilçemize turizm anlamında bugüne kadar görülmemiş katkılar sundu. Didim turizmine ve turizmde ki sorunlara genel olarak ilgi var ancak alınan kararların uygulanması noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Teşkilatlar, esnaf, turizmci ve idarecinin aynı kulvarda hareket etmesi lazım” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE GENELİN DE YÜZDE 15 CİVARINDA BİR DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU”

Didim de otel doluluk oranlarının iyi olduğunu kaydeden DİTAB Turizm Danışmanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ise, “Didim’de bugün ve daha sonraki günlerde bazı oteller yüzde 100 dolu ve bunlar da ya kendilerini yenileyen otellerdir, ya da nitelikli otellerdir veya kendilerini iyi pazarlayanlardır, tek pazara bağlı kalmayanlardır. Ramazanda bir düşüş var, zaten bu Türkiye genelinde bekleniyordu ve Türkiye genelin de yüzde 15 civarında bir düşüş söz konusu” dedi.

TUR OPERATÖRLERİ ÇEKİLEBİLİR

Didim’i bekleyen bir tehlikenin de tur operatörlerinin ilçeden çekilmesi olduğunu aktaran Hikmet Atilla “Bizi bekleyen tehlikelerden biride yarın, büyük uğraşlarla Didim’e getirdiğimiz değişik ülkelerin tur operatörlerinin Didim’den çekilmesi olabilir, geçmişte bunu yaşadık. Çünkü tur operatörleri yerel hizmetlerini yaptırtacak acente bulamıyorlar ve kendileri başka bölgeden Didim’e hizmet vermek istiyorlar, bu da mümkün olamayınca, istedikleri verimlerini alamadıklarında geri çekilmeleri söz konusudur. Dikkat edelim. Müşteri şikayetleri, biz yılda Didim de ortalama 5 Bin kişiye hizmet veriyoruz, şikayet oranı oldukça düşük ve genelinde haklılar. İnsan niçin tatile gidiyor, dinlenmek için, değişik kültürleri ve insanları tanımak için, kısacası mutluluğunu devam ettirmek için, bu niyetle gelen bir turist huzur içerisinde tatilini yapıp geri dönmek ister. Eskiye göre memnuniyetsizlik oranı oldukça düşmüş vaziyette” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png