DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Birliğin sadece fuarlarla ilgili çalışmalarının olmadığını dile söyledi. Bankoğlu, Didim’de turizmle ilgili yapılması gereken çalışmaları 27 ana başlıkta topladıklarını ifade etti. Didim’i sadece deniz-kum-güneş çerçevesinde çalışmadıklarını belirten Bankoğlu “İlçemizde turizm çalışmaları kapsamında yeni çalışmalarda yapılıyor. Bu kapsamda Belediyemiz Altınkum’da yeni düzenlemelere başladı. Yeni sezonda yeni ve farklı bir Altınkum ile sezona başlayacağız. Bunun dışında Turizm Derneği ile ortak çalışmalara önem vereceğiz” dedi.
“BROŞÜR İSTEMİYORUZ”
Bankoğlu, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver’in geçtiğimiz günlerde Ankara’ya yaptığı temaslarda Didim’e broşür hazırlanması konusuna da değindiğini belirterek, “Oda Başkanımız bu konuda Bakanlık yetkilileriyle görüşmüş ama bizim birlik olarak şu an broşür ihtiyacımız yok. Bu konuyu düşündükleri için Bakanlığımıza teşekkür ederiz ama bize başka konularda destek verirse örneğin ödenek ve workshop hazırlanması gibi konularda destek verirse bizim için daha iyi olur. Biz gerekirse Oda Başkanımızla ihtiyaçlar noktasında da görüşebiliriz. Önümüzdeki süreçte zaten Bakanlığımızı da ziyaret ederek, görüşmeler yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
“KATILIM PAYI İSYANI”
DİTAB Başkanı Bankoğlu, turizm işletmeleri tarafından birliğe ödenmesi gereken katılım paylarıyla ilgili de sitemde bulunarak, “İşletmelerimizin yüzde 80’i katılım paylarını ödemedi. Bu konuda gerekli yazışmaları yaptık ama duyarlılık gösterilmesini bekliyoruz. Sıkıntılar yaşıyoruz ve bu anlamda işletmelerde duyarlılık bekliyoruz” şeklinde konuştu.