Didim Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu 2011 yılında katılım sağlanan yurt içi ve yurt dışı fuarları ve yeni yapılacak çalışmalar konusunda basına bilgiler aktardı. Bankoğlu Fuarlardan geri dönüşümlerin kendilerini memnun ettiğini söylerken yeni dönemde oteller için otel rehberi ve CD’si otel çalışanları için yerinde kurslar düşündüklerini kaydetti.
Turizm Altyapı Hizmet Birliği binasında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına DİTAB Başkanı Bankoğlu’nun yanı sıra, DİTAB Başkan Vekili ve Encümen Üyesi M. Cahit Kaya, DİTAB Turizm Danışmanı ve Turizmci Hikmet Atilla’da katıldı. Toplantıda ilk konuşan DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu konuşmasının başında DİTAB çalışmalarına destek veren basın mensuplarına teşekkür ederken, Turizm Haftasını da kutladı. 2011 yılının Didim açısından iyi bir turizm sezonun beklediklerini söyleyen Bankoğlu “Geçtiğimiz Kasım ayında başlayan Fuarlar dolayısıyla dolu bir fuar sezonu geçirdik. Kurum olarak bu çalışmalarda önderlik yaparak, Kaymakamlığımızı, Belediyemizi ve Sivil Toplum Kuruluşlarını ihmal etmeden çalışmalar yaptık.9’u yurt dışı 2’si yurt içi olmak üzere 11 fuara katıldık. Bu fuarlara katılımımız güzel sonuçlar doğuracak. Polonya, Rusya ve Danimarka fuarlarında çok olumlu izlenimler edindik. Ünlü Firmaların temsilcileriyle görüşme imkânımız oldu. Ayrıca TUROFED Başkanı Ahmet Barutçu ile görüşmelerimiz oldu.”dedi.
2012 yılında Otellerin tanıtılacağı bir otel rehberi ve içerisinde tanıtım CD’si olacak bir tanıtım çalışması başlatacaklarını belirten Bankoğlu “İnsanlar fuarlarda Didim’e geldiklerinden nerelerde kalacaklarını, nasıl yerler olduğuna dair sorularla karşılaşıyoruz. Bu anlamda bu çalışmayı başlatacağız. Bu anlamda işletmelerle ikili ilişkilerde kurarak birlik ve beraberliğimizi daha da arttırmaya ve otellerimizi tanıtma içerisinde gireceğiz. Bu konuda otellerimize ziyaretlerde bulunup tek tek görüşmeler yapacağız.”dedi.
Yeni dönemde otellerde oluşabilecek deprem, yangın, boğulma gibi durumlara karşı çalışanlarının eğitimi için de çalışma başlatacaklarını dile getiren Bankoğlu “Bu anlamda otellerden belirlenecek personellere eğitim verilmesi konusunda girişimler başlattık. Bu çalışmayı da Didim Can Gönüllü Arama Kurtarma Derneği işbirliğiyle yapacağız. Yine Turizm Lisesi v ADÜ Didim MYO Müdürümüzle otel çalışanlarına yerinde kurslar verilmesini görüştük. Bu çalışmadan da olumlu sonuçlar aldık. Turizm Lisesi’nde görevli öğretmenlerimiz aracılığıyla bu çalışmanın yapılabileceğini dile getirdiler. Bununla ilgili de otel sahipleriyle görüşmelerimiz olacak. Burada amacımız kaliteli ve nitelikli personel istihdamı yaratmak. Ayrıca bu kursları alanlara da belgeler verilecek.”diye konuştu.
DİTAB olarak GEKA’ya 2 proje sunduklarını ve Mayıs ayı içerisinde projelerin hangilerinin kabul edildiğinin açıklanacağını dile getiren Bankoğlu “Projelerimizde şu aşamaya kadar herhangi bir sorun yok. Projelerimizin kabul edilmesiyle de
yeni çalışmalarımız olacak.”şeklinde konuştu.

“ESNAF KENDİNİ YENİLEMELİ.”
Basın toplantısında daha sonra DİTAB Turiz Danışmanı Hikmet Atilla söz alırken Atilla konuşmasında ilk olarak Turizm Haftasını kutladı. Atilla, “Bu yıl toplam 11 fuara katıldık ve başarılı bir fuara dönemi geçirdik. Bu fuarlara katılmak bir şey ifade etmiyor nedeni ise esnafında kendini bu anlamda yenilemesi ve kendi çevresini bir turist kadar tanıması da gerekli. Bunun için benim önerim şu; Kaymakamlık, Belediye ve STK’lar işbirliği ile esnaflara çevresini tanıması için turlar düzenlemeli. Biz de buna gönüllü rehberlik yapalım. Çünkü esnaf ilk önce kendi çevresini tanımalı. Bunun dışından esnafın tesis anlamında kendisini de yenilemesi lazım. Her şey dahil sistemi para kazandırmıyor. Küçük Oteller butik otele dönmeli, kalite bu şekilde artar.”dedi.
2011 yılı içinde İngiltere pazarının zayıfladığını belirten Atilla “2012 de Öger tur Didim’e turist gönderecek. 2012’de ise Didim’i kataloglarına koyacak. Bu Didim için prestijdir. Bu tanıtım çalışmalarının bir ayağı, diğeri ise Danimarka’nın traji yüksek gazetelerinden bir yazarı bu yaz Didim’de ağırlayacağız ve Danimarka’ya geri döndüğünde Didim’i tanıtacak.”diye konuştu.
Önümüzdeki yılki çalışmalarda bütçe sıkıntıları aştıkları takdirde fuarlarda Work-Shop yapmayı ve bu toplantılarda Didim’i tanıtmaya çalışacaklarını belirten Atilla “Bizi amacımız Didim’i kalkındırmak ve kaliteyi Didim’e kazandırmak.”dedi.

“TURİZM HAFTASI KUTLAMALARINA ELEŞTİRİ.”
Didim Turizm Altyapı Birliği Başkan Vekili ve Birlik Encümen Üyesi M. Cahit Kaya ise konuşmasının başında Turizm Haftasını kutlarken, Turizm Haftası kutlamalarının eleştiriler getirdi. Kaya Turizm Haftası kutlamalarının belirlenen formatın dışından olması gerektiğini düzenlenen toplantılarda da bunu dile getirdiğini söylerken “Nisan ayında Turizm haftası kutlanıyor ama Nisan’da turist gelmiyor. Bunun Mayıs ayı başında yapılması gerekli. Bu hafta belli bir yönetmelik ve kanunlarla kutlanıyor ama haftanın amacına ulaşması için biz bunu Mayıs ayında turizm festivali adı altında yapabiliriz. Ayrıca Turizm haftasında bir takım organizasyonlar yapılıyor ama DİTAB bunun dışında; bu tür etkinliklerin merkezinde bence DİTAB olmalı.”şeklinde konuştu.
Turizm anlamında yapılan çalışmaların hedefinde Didim’in tanıtımı olduğunu belirten Kaya, çalışmaların devamlılığının önemini dile getirdi.