Varşova Fuarına DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Eray ve DİTAB Turizm danışmanı ve Ticaret Odası meclis üyesi Hikmet Atilla katıldı.
Polonya Varşova Fuarına bu yıl ikinci kez katıldıklarını belirten DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu “Daha önce eylül aylarında yapılan Varşova turizm fuarı konsepte uygun olmadığından iki yıldan beri sezon öncesine alınarak tanıtım organizasyon etkinliğinin artırılması hedeflenmiştir. İkinci yıl olarak katıldığımız bu fuarda Türkiye partner Ülke olarak olup 272 metekarelik stantla en geniş alanda yer almıştır. Polonya Büyükelçisi Reşit Uman fuarın birinci günü fuara gelerek katılımcılara teşekkür ederek başarılar dilemiştir. Fuar boyunca Tanıtım Ateşesi A.Kasım Sonkaya katılımcılarla yakından ilgilenmiştir. Bir önceki Ateşe olan Faruk Amil de görevli olmamasına rağmen geçmiş yıllardaki iyi ilişkileri ve tecrübesi ile yardımcı olmuş ve Didim’e özel ilgi göstermiştir. Didim ile beraber 16 katılımcının faaliyet gösterdiği Türkiye standı hem görselliği hem de icraatlarıyla en fazla ilgi çeken stantların başında yer aldı. Geçen yıla oranla 5-6 misli daha fazla alanda gerçekleşen bu fuara 156 katılımcı iştirak etmiştir. Fuar boyunca Türkiye standında, ziyaretçilere folklor gösterileri ile Türk mutfağından çeşitli ikramlar sunuldu. Didim Polonya’da daha yeni bilinmesine rağmen standımıza çok yoğun ilgi gösterilmiştir. Katılımcılara İngilizce Didim broşürü,Didim Otel rehberi,Didim amblemli çanta,kalem,kitap ayracı,Didim tanıtım CD si ve Aydın Ticaret Borsa’sının özel kutucuklarda hazırladığı promosyon kuru incirlerin tamamı dağıtıldı” dedi.
“POLONYALI TURİST SAYISINDA ARTIŞ”
Didim’e gelen Polonyalı turist sayısında önemli artışlar olduğunu da belirten Bankoğlu, “Özellikle son iki yıldan beri bazı turizm işletmecilerimizin çalışmaları neticesinde Didim’e gelen Polonyalı turist sayısında önemli artışlar meydana gelmiştir. Önemli tur operatörleri Polonya’daki çalışmalarını artıracaklarını ifade etmektedirler. TUI ve ODEON grubunun Türkiye pazarı için yoğun çalışmalarına tanık olduk yaptığımız görüşmelerde yetkililer “Didim’e bazı işletmelerle kataloglarında yer vermeye başladıklarını ve bu sayının giderek artacağını” belirtmişlerdir. Bu nedenle daha önce de ısrarla belirttiğimiz gibi Didim’deki turizm işletmelerinin daha çok sayıda bu çalışmalara katılmaları ve katkı vermeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmak zorundayız. Polonyalılar gezmeyi çok seven insanlar olarak tanınıyor, 2011 yılında Ülkemize geçen yıla oranla büyük bir artışla 480,000 Polonyalı turistin geldiği ve Polonyalıların Anadolu turlarına en fazla katılan turist grubu olduğu açıklandı. Bu nedenle Polonya hem Ülkemiz hem de Didim için çok önemli bir turizm pazarı durumunda olduğundan bu alandaki çalışmalarımızı ilgili kuruluşlarla koordinasyon içerisinde artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.