Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, bir kişinin uyurken nefes borusuna kaçan protez dişleri ameliyatla çıkarıldı.

İlçeye bağlı Üçköy köyünde çiftçilikle geçimini sağlayan Adem Akkaya, gece halk arasında ''damak protez'' olarak adlandırılan takma dişlerini çıkarmadan uyudu.

Gece nefes almakta zorlanması üzerine yakınlarını uyandıran Akkaya, ağzında damak protezinin olmadığının fark edilmesi üzerine babası Bayram Akkaya tarafından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanın çekilen röntgeninde protez dişlerinin bir kısmının nefes borusuna girerek gırtlakta kaldığının belirlenmesi üzerine Akkaya ameliyata alındı.

Hastane başhekimi Opr. Dr. Muharrem Erdem ile Opr. Dr. Murat Bektaş'ın yaptığı operasyonla protez diş çıkarıldı.

Başhekim Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, dik olarak nefes borusuna giren protezin bir kısmının da gırtlakta kaldığını, hastanın başarılı ameliyatla sağlığına kavuşturulduğunu söyledi.

Benzer problemlere nadiren de olsa rastlanabildiğini, 25 yıllık meslek hayatında ikinci kez böyle bir vakayla karşılaştığını anlatan Erdem, şöyle dedi:

''Vaka, gerekli müdahale zamanında yapılmazsa ölümle sonuçlanabilir. Protez, dik şekilde nefes borusuna girdiğinden hasta az da olsa nefes alabilmiş. Nefes borusunu tam olarak tıkamaması büyük şans. Yutkunma güçlüğü de çeken hastamızın şu anda sağlık durumu gayet iyidir.''

Hastanın babası Bayram Akkaya da ''Çok korkmuştuk. Hastane personeli anında müdahale ederek oğlumun hayatını kurtardı. Herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Akkaya da yaşadığı olayın kendisini çok etkilediğini, bir daha uyurken protez dişlerini çıkaracağını söyledi.

Gazeteport