DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile sendika ve sivil toplum yöneticileri yaptıkları toplantıda Taksime yürütüşü iptal kararı aldı. Sendika yöneticilerinin DSP"nin otobüsünden alınan kararı açıklamaları bekleniyor.

DİSK Genel Sekreteri Görgün DİSK Genel Merkezi"nde yaptığı açıklamada can güvenliklerinin olmadığını bildirdi. Görgün, “Genel merkezden dışarı adım atamıyoruz. Bu kadar sert bir müdahale beklemiyorduk. Zalimane bir tutumla karşılaştık. Adım atsak sanki bizi öldürecekler. Böyle bir kararlılık ve sert bir tutum görmedik. Can güvenliğimiz olmadığı gerekçesiyle Taksim yürüyüşünü iptal ettik. Sadece sendika yöneticileri Taksim"e çıkacak” dedi.

KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir da yaptığı açıklamada, "Emniyet güçlerinin anlaşılması güç karşı duruşları var. Yapılan saldırılar kontrollü bir hareketin gelişme şansını ortadan kaldırıyor. Girişim ve çabalarımız sonuçsuz kalıyor. Hükümet sağır, dilsiz ve körü oynuyor. Toplu bir yürüyüş mümkün olmayacak gibi. Bir organizasyon gerçekleştirme şansımız yok.

Biz ya bu kitle ile gideriz ya da gitmeyiz. Pazarlık söz konusu değil. Heyet gönderilmeyecek. Biz bu lütufkar yaklaşımı kabul edemeyiz" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: Bir grup sendikacı Taksim'e çelenk koyacak açıklamasını yaptı.
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi DİSK Genel Merkezi önündeki araç üzerinden konuşma yaptı;
"Bütün Türkiye teslim olmuştur. Değerli arkadaşlarım, biz bugün buraya gelene kadar çok bedeller ödedik. En son Kadıköy'de Taksim'de şehitler verdik. Buradan bütün işçilere hepsine selam ve dayanışma gönderiyorum. Hepinize saygılar sunuyor başarılar diliyorum. "
Açıklamanın ardından "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atıldı.

TÜRK-İŞ TAKSİM'E GİTMİYORUZ
TÜRK İŞ Genel Sekreteri Taksim'e gitmeyeceklerini, eylemin sona erdiğini açıkladı.

ANKA