DİSK Muğla Şube Sekreteri Sedat Aslanoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri Vedat Zengin ile Servet Toksoy Didim Belediyesinde çalışan işçilerin maaşlarının ödenmediğini ilişkin olarak yerel basında yer alan yazılara yanıt verdi.
Konuyla ilgili Belediye Meclis Salonunda bir basın toplantısı düzenleyen DİSK yönetimi işçilerin maaşların ödenmediğine ilişkin ortaya atılan iddiaları yalanladı. DİSK Muğla Şube Sekreteri Sedat Aslanoğlu “Didim Belediyesinde işçilerin maaşlarının 45–60 gün ödenmediğine dair bazı gazetelerde çıkan iddialar asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır. Belediyemizde çalışanların maaşlarının 5 veya 7 gün gecikmektedir,bu gecikmelerde son 2 ay içerisinde yanşamıştır” diye konuştu.
Aslanoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Ülkemizde yaşanan kriz dolayısıyla Belediyemiz çalışanlarının maaşlarında son 2 aydır 5 gün veya 1 hafta gecikmiştir, diğer türlü herhangi bir ödemede sıkıntı yaşanmamıştır. Bu yazıyı yazan arkadaşımız ülkemizin içinde bulunduğu durumu konusunda bilgisi yok galiba, bazı belediyelerde sıkıntı olmasına rağmen bizim belediyede herhangi bir alacak konusunda sıkıntımız bulunmamaktadır”