Sarıyer Belediyesi'nde çalışırken, 'davranışları nedeniyle' işten atıldığı ve tuzak girişiminde bulunduğu öne sürüldü

CHP eski lideri Deniz Baykal'ın kendisini taciz ettiği iddiasıyla gündeme gelen Odatv muhabiri İklim Ayfer Bayraktar'ın özgeçmişinden "tuzak" çıktı. Bayraktar'ın 1992 yılında, Sarıyer Belediyesi'nde çalıştığı, uygunsuz davranışlar sergilediği için işten atıldığı ve dönemin SHP'li Belediye Başkanı İhsan Yalçın'a tuzak kurmaya çalıştığı ileri sürüldü.

'UYGUNSUZ DAVRANIŞ'

Türkiye, Bayraktar'ı, Ergenekon'un medya dalgasında gözaltına alınmasıyla tanıdı. Serbest kalan Bayraktar, savcıya, "Deniz Baykal Meclis'teki odasında beni taciz etti" dedi. İşte bu şok açıklama CHP'de tansiyonu yükseltti.

Baykal, "Bu bir komplo" dedi. Baykal'ın, "O kızı Soner Yalçın gönderdi. Peki Soner'i bu işle kim görevlendirdi" sorusu ise cevaplanamadı. "Tuzak" iddiasını değerlendiren yetkililer, Bayraktar'ın ardındaki kilit ismi araştırırken, ortaya atılan yeni iddialar, "Bayraktar'ın tuzaklarıyla ünlü olduğunu" gözler önüne serdi. Çarpıcı iddiayı, 1992'de dönemin Sarıyer Belediyesi Personel Müdürü Aydın Akdoğan ve Zabıta Müdürü Ali Oral ortaya attı. Oral ve Akdoğan'ın iddiasına göre, 1992'de "Ayfer" adını kullanan Bayraktar, Sarıyer Belediyesi'nde geçici işçi olarak işe başladı. Kısa sürede adı başka kişilerle anılmaya başladı. Durumdan rahatsız olan Personel Müdürü Akdoğan, dönemin Sarıyer Belediye Başkanı İhsan Yalçın'a, "Bu kız uygunsuz davranışlar sergiliyor. Belediyenin adını kötüye çıkartacak. İşten çıkartalım" dedi.

DOĞRULADI

İhsanYalçın da "işten çıkış onayı" verdi. Bayraktar ise Zabıta Müdürü Oral'a, "Başkan, atılmama nasıl izin verir. O gününü görür" diyerek intikam yemini etti. Birkaç gün sonra Bayraktar'ın TGRT'den bir muhabirin kamerasını ayarlayıp, "Pendik'deki Pen Otel'de Başkan'a tuzak kuracağı bilgisini alan" Oral, hemen Başkan Yalçın'ı aradı ve "Sakın otele gitmeyin" uyarısında bulundu. Başkan da bu uyarı üzerine tuzağa düşmedi. Tüm bu iddiaları doğrulayan İhsan Yalçın, "Arkadaşlarım uyarmasaydı, çirkin bir tuzağa düşecektim" dedi.

BENDEN EVİMİN ANAHTARINI İSTEDİ

Dönemin Personel İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Akdoğan, 1992'de Bayraktar'ın kendisinden evinin anahtarını istediğini belirtti. Akdoğan, "700 lira maaş alıyordu. 6 aylık sözleşme yapmıştık. Hakkında sürekli şikâyetler geliyordu. Tüm yaşananlara, o dönem belediyede çalışan üst düzey personel de şahittir" dedi.

'BAŞKASIYLA KARIŞTIRDILAR SANIRIM...'

Taciz iddialarının odağındaki İklim Ayfer Bayraktar, "Sarıyer Belediyesi'nden atılmadığını, seçim sonrası işten ayrıldığını" söyledi. Akdoğan ve Oral'ın, "Uygunsuz davranışlar sergilediği için işten atıldı" açıklamalarını da değerlendiren Bayraktar, "Beni başka bir kadınla karıştırmış olabilirler. Beni sevmeyen birileri bu haberleri ortaya atıyor. Konuyla ilgili İhsan Yalçın'ı arayacağım" diye konuştu.

takvim