Geçen yasama döneminde Meclis’te kabul edilen Torba Yasa’nın doktora yapmış 3 bin 500 civarında meslektaşlarını ‘uzman’ hale getirip kendilerini ‘pratisyen’ durumuna düşürdüğünü öne süren 20 bin diş hekimini artık hastalarının dişlerine ‘el sürememe’ korkusu sardı. 
 
Torba Yasa’da yer alan bir kanun maddesiyle diş hekimliğinin sekiz ayrı dalı ’uzmanlık’ kabul edilip, doktora yapanlar ’uzman’ sayılmıştı. Yasanın nasıl uygulanacağına ilişkin yönetmelik henüz çıkmadı ancak diş hekimleri tedirgin. İzmir Diş Eğitim Hastanesi’nden bir grup diş hekimi, “Maddi manevi yıkım içindeyiz” diyerek şu görüşleri savundu: 
 
“Bazı meslektaşlarımız fakülteden sonra bazı branşlarda doktora eğitimi aldı. Kendilerine yeni haklar isteyen bu meslektaşlarımızın baskısıyla yasa çıktı ve 3 bin 500 civarındaki doktoralı diş hekimi ’uzman’ yapıldı. Bizler de bunca yıl her türlü hizmeti verdikten sonra, hastasına teşhis bile koyamayacak duruma düşürülüyoruz. Onlar uzman, biz pratisyen oluyoruz. Bu yasaya göre biz pratisyen olarak teşhis bile koyamayacağız, teşhisi oral diyagnoz ve radyoloji uzmanı koyacak, hasta çocuk ise pedodonti uzmanı bakacak, diş çekilecekse cerrahi uzmanı olacak. Bir hastanın teşhis ve tedavisi bir koltukta bitmeyecek. Oysa biz zaten tüm bu dalların eğitimini alarak mezun oluyoruz.” 
 
İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Turgan Ülker de doktora eğitimi almış diş hekimlerinin sorunlarını çözerken genel diş hekimlerinin zor durumda bırakıldığını belirterek “Meslektaşlarımızın eylem beklentisi var. O beklentilerini karşılamak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.