"Evde Bakım Hizmeti" kapsamında Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimleri, hastaları evinde muayene ediyor.

Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında başlatılan 'evde bakım hizmeti', evinde yatağa bağımlı hareket edemeyen hastaların ayağına hizmet götürüyor.

Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde uygulanmaya başlanan 'evde bakım hizmeti'nden, hastalar kadar yakınları da memnun. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hekimi Aytaç Bacınoğlu, hastane olarak, bu projeye her türlü desteği verdiklerini, ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

Bacınoğlu, "Emine Baş'ın evine gittik. Diş ihtiyacı olduğunu tespit ettik ve onunla ilgili işlemleri başlattık. Amacımız, kendisine güzel bir diş kazandırmak. Evde bakım hizmeti alan hastalarımızın bütün diş sağlığı ile ilgili hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Daha önceden bu hizmetler vatandaşın kendi imkanlarıyla özel şirketlerden karşılanıyordu. Ülkemizde artık diş sağlık hizmetleri ücretsiz sağlanmakta ve hastalarımızın ayağına kadar ulaştırılmaya çalışılmakta." dedi. İki özürlü çocuğu bulunan Gönül Usta ise evde bakım hizmeti olmadan önce çektiği sıkıntıları şu sözlerle anlattı:

"Ben daha önceler çok şey yaşadım, 2 tane çocuğum olduğundan birisini mecburen evde bırakmak zorunda kalıyordum. Bizi böyle evde görmelerinden, ilgilenmelerinden çok memnunuz. Ben fakülteye gidiyorum, akşama kadar evde kalan diğer çocuğumu düşünmek zorunda kalıyorum. Çocuğum yatarak gidiyor, arabada ağlıyordu ama şimdi evimizde muayene ediyorlar. Çocuğumun anestezi alması gerekiyor. Bu da anestezi uzmanı tarafından bayıltılarak alınması gerekiyor. Dişlerini ameliyatla aldığı için zor oluyor."